Gyros saját készítésű pitában
2018. március 06. írta: Spider Girl

Gyros saját készítésű pitában

Gyros saját készítésű pitában

Hozzávalók:

A 10 db pitához:

60 dkg liszt, 350 ml víz, 1 csomag instant élesztő, 1 evőkanál méz vagy cukor, 2 teáskanál só.

A gyroshoz:

60-80 dkg csirkemell, gyros fűszerkeverék, olaj.

Az öntethez:

330 ml joghurt, 2-3 szem fokhagyma, só, bors, 1-1 db paradicsom, lilahagyma és uborka, kevés káposzta.

Az csípős öntethez:

5 dkg paradicsompüré, 2 evőkanál erős pista, pici olaj.

 Elkészítési módja:

Elkészítjük az önteteket : egy tálba rakjuk a joghurtot belerakjuk a pucolt és zúzott fokhagymagerezdeket és ízesítjük sóval, borssal, majd hozzákeverjük a mosott és apró kockára vágott paradicsomot és uborkát. Vékony szeletekre vágjuk a pucolt hagymát és a káposztát.  A csípős öntethez összekeverjük egy másik tálban a paradicsompürét az erős pistával és rakunk bele pici olajat.

Elkészítjük a pita tésztát: összekeverjük a megmelegített vizet az élesztővel, a mézzel és sóval, majd hozzáadjuk a lisztet és sima tésztát gyúrunk belőle. Nem kell keleszteni, csinálunk 10 db gombócot rakjuk lisztezett deszkára és lefedve meleg helyen ½ órán át pihentetjük. ½ óra elteltével sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és berakjuk a 200 °C-ra előmelegített sütőbe. Mikor elkezd felemelkedni onnan még 3-4 perc és kész is.

A gyros húshoz wokban kevés olajon megpirítjuk a vékony csíkokra vágott csirkemellet és ízlés szerint fűszerezzük gyros fűszerrel.

Mikor minden elkészült akkor levágunk a pita tészta tetejéből egy kicsit és ízlés szerint megpakoljuk a hússal és rakunk bele káposztát, hagymát, öntetet és aki szereti a csípőset az rakhat bele azt is.

 img_20180305_200510.jpg

 img_20180305_195433.jpg

img_20180305_195416.jpg

img_20180305_195402.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tinakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr3813719994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása