Gyümölcskenyértorta fehér kéregben
2018. február 27. írta: Spider Girl

Gyümölcskenyértorta fehér kéregben

A máz miatt nem tökéletes

Hozzávalók:

A tésztához:

  5 db tojás, 2 dl tej, 1 dl tejszín, 30-30 dkg liszt és porcukor, 10-15 dkg vegyes aszalt gyümölcs, 10 dkg csokoládé, 2 csomag vaníliás cukor, ½ csomag sütőpor, só.

 A mázhoz:

  10-10 dkg vaj és fehér csokoládé, 25 dkg mascarpone, 10 dkg porcukor, 5 dkg aszalt gyümölcs, 1 mokkáskanál rumaroma.

 Elkészítési módja:

 Előmelegítjük a sütőt 175 °C-ra és kivajazzuk és sütőpapírral kibéleljük a kapcsos tortaformát.

 Egy tálba rakjuk a szétválasztott tojások sárgáját amit habosra keverünk a porcukorral, majd belekeverjük a lisztet, a tejszínt, a vaníliás cukrokat, a sütőport, pici sót és beleöntjük a tejet és csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk az apróra vágott aszalt gyümölcsöket és csokoládét. Felverjük kemény habbá a tojásfehérjéket és óvatosan belekeverjük a tésztába. Szép sima tésztát keverünk, majd beleöntjük a tortaformába és picit odaütögetjük az asztalhoz, hogy a bubik eltűnjenek. Berakjuk az előmelegített sütőbe és kb. 50 perc alatt megsütjük. Mikor megsült a tortaformába hagyjuk kihűlni.

Ha teljesen kihűlt bevonjuk a mázzal.

Míg sül a kenyér addig elkészítjük a mázat: Felolvasztjuk a vajat lassú tűzön, belerakjuk a darabolt csokoládét, majd mikor elolvadt benne levesszük a tűzről. Belekeverjük a mascarponét, a porcukrot és robot géppel krémesre keverjük. A végén hozzákeverjük az aromát és az aszalt gyümölcsöt.

½ órára berakjuk a hűtőbe hogy a máz megszilárduljon.

img_20180227_143431.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tinakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr413703160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása