Teknősbéka torta
Hozzávalók:
1,25 liter tej, 0.5 kg túró, 3 csomag vaníliás pudingpor, 12 dkg cukor, 4 csomag vaníliás cukor, 1-2 csomag piskótatallér, 1 csomag zselatin, lekvár, kiwi.
Elkészítési módja:
2.5 dl tejben elkeverjük a cukrot és a pudingokat, majd beleöntve a többi tejet és a zselatint, majd felrakjuk a tűzre és sűrűre főzzük. Lehütjük majd apránként hozzákeverjük a túrót. Lekvárral összeragasztjuk kettesével a piskótatallérokat. Egy kerek tálat vagy egy nagyobb tésztaszűrőt kibélelünk folpack-kal, majd rakunk bele egy kis krémet, majd piskótatallért, majd ismét krém, majd tallér amíg el nem fogy a krém. A tetejét kirakjuk piskótával, beborítjuk folpack-kal és berakjuk 1 éjszakára a hűtőbe. Majd kivéve a hűtőből levesszük a fóliát és óvatosan egy tálcára borítva lehúzzuk róla a folpack-ot. Meghámozzuk és vékonyra felszeleteljük a kiwit és ezzel körberakjuk a tortát. A fejét kiwiből készíthetjük, a szeme lehet szegfűszeg, használjunk fogpiszkálót. A lábaihoz negyedeljük és vagdossuk be a kiwit.