Teknősbéka torta
2018. február 23. írta: Spider Girl

Teknősbéka torta

Teknősbéka torta

Hozzávalók:

1,25 liter tej, 0.5 kg túró, 3 csomag vaníliás pudingpor, 12 dkg cukor, 4 csomag vaníliás cukor, 1-2 csomag piskótatallér, 1 csomag zselatin, lekvár, kiwi.

Elkészítési módja:

2.5 dl tejben elkeverjük a cukrot és a pudingokat, majd beleöntve a többi tejet és a zselatint, majd felrakjuk a tűzre és sűrűre főzzük. Lehütjük majd apránként hozzákeverjük a túrót. Lekvárral összeragasztjuk kettesével a piskótatallérokat. Egy kerek tálat vagy egy nagyobb tésztaszűrőt kibélelünk folpack-kal, majd rakunk bele egy kis krémet, majd piskótatallért, majd ismét krém, majd tallér amíg el nem fogy a krém. A tetejét kirakjuk piskótával, beborítjuk folpack-kal és berakjuk 1 éjszakára a hűtőbe. Majd kivéve a hűtőből levesszük a fóliát és óvatosan egy tálcára borítva lehúzzuk róla a folpack-ot. Meghámozzuk és vékonyra felszeleteljük a kiwit és ezzel körberakjuk a tortát. A fejét kiwiből készíthetjük, a szeme lehet szegfűszeg, használjunk fogpiszkálót. A lábaihoz negyedeljük és vagdossuk be a kiwit.

img_20180223_133217.jpg

 

img_20180223_133150.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tinakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr6413692484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása