Sajtos húsgombóc bolognai szósszal és spagettivel
2018. február 03. írta: Spider Girl

Sajtos húsgombóc bolognai szósszal és spagettivel

Sajtos húsgombóc bolognai szósszal és spagettivel

Hozzávalók:

A húsgombóchoz:

 1 db tojás, 10 dkg karaván sajt kockák, 0.5 kg darált sertéshús, 2 gerezd fokhagyma, 2-2 evőkanál zsemlemorzsa és olívaolaj, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 kiskanál reszelt citromhéj.

 A paradicsom szószhoz:

 1 db kisebb fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 doboz darabolt paradicsom konzerv, 2 evőkanál olívaolaj, 1-1 kis kanál bazsalikom és oreganó, só.

 A tésztához:

 40 dkg spagetti.

 Elkészítési módja:

 Összekeverjük a darált húst a tojással, a lereszelt fokhagymával, citromhéjjal, apróra vágott petrezselyemzölddel, és ízesítjük sóval és borssal, majd berakjuk a hűtőbe felhasználásig.

 Megpucoljuk és apróra vágjuk a fokhagymát és a hagymát is, majd forró olajban elkezdjük pirítani, belerakjuk a paradicsomkonzerveket és fűszerezzük a fűszerekkel. Ha felforrt levéve a lángot kicsire időnként kevergetve 45 percig főzzük, majd sózzuk és borsozzuk. Kisebb gombócokat formálunk a húsmasszából és mindegyik belsejébe rakunk 1 sajtkockát és forró olívaolajban jól körbepirítjuk, és ráöntjük a paradicsomszószt.

Pici lángon 10 percig pároljuk. Addig megfőzzük a spagettit bő és sós vízben, majd leszűrve összekeverjük a paradicsomos-sajtos húsgombócokkal.

 img_20180202_203208.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tinakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr7213630460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása