Sajtos húsgombóc bolognai szósszal és spagettivel
Hozzávalók:
A húsgombóchoz:
1 db tojás, 10 dkg karaván sajt kockák, 0.5 kg darált sertéshús, 2 gerezd fokhagyma, 2-2 evőkanál zsemlemorzsa és olívaolaj, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 kiskanál reszelt citromhéj.
A paradicsom szószhoz:
1 db kisebb fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 doboz darabolt paradicsom konzerv, 2 evőkanál olívaolaj, 1-1 kis kanál bazsalikom és oreganó, só.
A tésztához:
40 dkg spagetti.
Elkészítési módja:
Összekeverjük a darált húst a tojással, a lereszelt fokhagymával, citromhéjjal, apróra vágott petrezselyemzölddel, és ízesítjük sóval és borssal, majd berakjuk a hűtőbe felhasználásig.
Megpucoljuk és apróra vágjuk a fokhagymát és a hagymát is, majd forró olajban elkezdjük pirítani, belerakjuk a paradicsomkonzerveket és fűszerezzük a fűszerekkel. Ha felforrt levéve a lángot kicsire időnként kevergetve 45 percig főzzük, majd sózzuk és borsozzuk. Kisebb gombócokat formálunk a húsmasszából és mindegyik belsejébe rakunk 1 sajtkockát és forró olívaolajban jól körbepirítjuk, és ráöntjük a paradicsomszószt.
Pici lángon 10 percig pároljuk. Addig megfőzzük a spagettit bő és sós vízben, majd leszűrve összekeverjük a paradicsomos-sajtos húsgombócokkal.