Sült oldalas cserépedényben sok finomsággal
2018. január 24. írta: Spider Girl

Sült oldalas cserépedényben sok finomsággal

Sült oldalas cserépedényben sok finomsággal

 Hozzávalók:

2-2 db vörös- és lilahagyma és alma, 3-4 gerezd fokhagyma, 1 kg burgonya, 20 dkg  vagy 5-6 szelet füstölt kolozsvári szalonna, 1.5 kg oldalas, 1-1 kávéskanál majoranna és őrölt bors, só.

Elkészítési módja:

 A húst megmossuk, ha kell félbevágjuk hogy elférjen a cserépedényben, majd bedörzsöljük minden oldalát sóval és a fűszerkeverékkel, majd jénaiba téve berakjuk a hűtőbe 1 éjszakára.

Ha nem szeletelt a szalonna felszeleteljük vékonyra, és belerakjuk a cserépedény aljában egymás mellé, rárakjuk a megpucolt és karikára vágott burgonyát amit meg is sózzunk.

A burgonyára fektetjük a húsdarabokat és körberakjuk a pucolt fokhagymaszeletekkel, a pucolt és vastagabb karikára vágott hagymaféléket és a megpucolt és cikkekre vágott almákat.

2 dl vizet öntve alá lefedjük és berakjuk a hideg sütőbe és 150 °C-on 1.5-2 óráig főzzük, de az utolsó ½ órában levesszük a fedőt és megsütjük a húst.

A vele sült körettel kínáljuk.

 

 

img_20180124_134046.jpg

img_20180124_210812.jpg

img_20180124_211303.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tinakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr5213600081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása