Hagymás tarja cserépedényben
2018. január 13. írta: Spider Girl

Hagymás tarja cserépedényben

Hagymás tarja cserépedényben

 Hozzávalók: 

2-2 fej lila-és vöröshagyma, 8-8 szelet csont nélküli sertéstarja és szalonna szelet, 1-1.5 dl olaj, só, mustár, gyros- és flekken fűszerkeverék.

Elkészítési módja:

Megmossuk, lecsepegtetjük és ha szükséges kiklopfoljuk a hússzeleteket. Sózzuk vastagon bekenjük mustárral, majd 4 szeletet gyros fűszerkeverékkel, míg a másik 4 szeletet flekken fűszerkeverékkel megszórjuk. Egy jénai tálba olajat öntünk, majd belerétegezzük a hús szeleteket és 10-12 órára vagy egész éjjelre berakjuk a hűtőbe pácolódni. Mikor letelt az idő megpucoljuk és karikára vágjuk a kétféle hagymát, a szalonnákat kakastaréjszerűen bevagdossuk ( én kihagytam ). Cserépedény aljára rakunk 4 szelet szalonnát, majd erre fektetünk 4 szelet húst, majd erre rétegezzük a vörös hagymakarikákat. Majd újra hús, lilahagyma és a végén szalonnaszeletekkel beborítjuk. Lefedve hideg sütőbe téve magas hőfokon 45-50 percig sütjük, Majd mikor megpuhult a hús levéve a fedőt visszarakjuk sülni, de egyszer megforgatjuk őket így mindkét oldala átsül. Tálaláskor burgonyapürét kínálhatunk mellé.

img_20180113_115331.jpg

img_20180113_115323.jpg

Ilyen lett és ha valaki tényleg nagyon finomat szeretne garantáltan nem fog csalódni :)

img_20180113_200338.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tinakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr3413571503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása