Rántott csirkecomb és szárny petrezselymes rizzsel
2018. január 09. írta: Spider Girl

Rántott csirkecomb és szárny petrezselymes rizzsel

Rántott csirkecomb és szárny petrezselymes rizzsel

Hozzávalók:

 Rántott csirkéhez:

   2 db tojás, 4-4 db csirkecomb és szárny, zsemlemorzsa, liszt, só.

 Sütéshez:

   Zsír vagy olaj.

A rizshez:

 Kb. 20 dkg rizs, 1 csokor petrezselyem, olaj vagy vaj.

Elkészítési módja:

 Megmossuk, besózzuk a húsokat, majd először lisztbe, majd tojásba és legvégül zsemlemorzsába forgatva bepanírozzuk. Forró zsiradékban kisütjük és papírtörlővel bélelt jénaiba rakjuk.

 Elkészítjük a rizst: Felrakunk egy kis vajat egy serpenyőben a tűzre, és picit megpirítjuk rajta a riszt. Mikor megpirult ráöntünk annyi vizet ami bőven ellepi, majd maximumra rakjuk a lángot és fedőt rakunk rá. Hamar elkezd forrni, megkavarjuk párszor és ha kiakar futni akkor vegyük lejjebb a gázt. Mikor már látjuk dagad a rizs elzárjuk a gázt és fedőt rajta hagyva kb. 10 perc múlva megkeverjük. Ha már elég puha levesszük a fedőt így tovább tud párolódni, majd belekeverjük a megmosott és apróra vágott petrezselyem zöldet.

Tálaláskor a rizs mellé rakjuk a rántott húsokat.

 Tipp:

Ha szép formát szeretnénk akkor egy kis csészét vizezünk be és kanál segítségével rakjunk bele rizst picit belenyomkodva, majd hirtelen fordítsuk meg és borítsuk a tányérra.

img_20171023_150115.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tinakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr613561873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása