Rántott csirkecomb és szárny petrezselymes rizzsel
Hozzávalók:
Rántott csirkéhez:
2 db tojás, 4-4 db csirkecomb és szárny, zsemlemorzsa, liszt, só.
Sütéshez:
Zsír vagy olaj.
A rizshez:
Kb. 20 dkg rizs, 1 csokor petrezselyem, olaj vagy vaj.
Elkészítési módja:
Megmossuk, besózzuk a húsokat, majd először lisztbe, majd tojásba és legvégül zsemlemorzsába forgatva bepanírozzuk. Forró zsiradékban kisütjük és papírtörlővel bélelt jénaiba rakjuk.
Elkészítjük a rizst: Felrakunk egy kis vajat egy serpenyőben a tűzre, és picit megpirítjuk rajta a riszt. Mikor megpirult ráöntünk annyi vizet ami bőven ellepi, majd maximumra rakjuk a lángot és fedőt rakunk rá. Hamar elkezd forrni, megkavarjuk párszor és ha kiakar futni akkor vegyük lejjebb a gázt. Mikor már látjuk dagad a rizs elzárjuk a gázt és fedőt rajta hagyva kb. 10 perc múlva megkeverjük. Ha már elég puha levesszük a fedőt így tovább tud párolódni, majd belekeverjük a megmosott és apróra vágott petrezselyem zöldet.
Tálaláskor a rizs mellé rakjuk a rántott húsokat.
Tipp:
Ha szép formát szeretnénk akkor egy kis csészét vizezünk be és kanál segítségével rakjunk bele rizst picit belenyomkodva, majd hirtelen fordítsuk meg és borítsuk a tányérra.