Vargabéles
2018. január 07. írta: Spider Girl

Vargabéles

Vargabéles

 21616460_524218017924601_8226019233992575680_n.jpgHozzávalók:

 4 db tojás, 50 dkg túró, ½ és ½ liter tej és víz, 4 evőkanál tejföl, 8 evőkanál cukor, 20 dkg cérnametélt, 1 csomag réteslap, 4 csomag vaníliás cukor, pici só, olaj vagy vaj.

 Elkészítési módja:

Egy edénybe beleöntjük a tejet és a vizet, majd belerakunk 2 evőkanál cukrot, 2 csomag vaníliás cukrot és pici sót, majd ebben megfőzzük a tésztát, majd a gázt elzárva hagyjuk, hogy felszívja a maradék tejet és félrerakjuk hűlni.
Míg hűl elkészítjük a túrótölteléket:
összetörjük villával egy tálban a túrót, majd összekeverjük a tojások sárgájával, a 2 csomag vaníliás cukorral, a maradék cukorral és a tejföllel.
Kivajazunk egy tepsit vagy egy kapcsos kerek tortaformát, majd zsemlemorzsával megszórjuk. 
1 réteslapot megkenünk olajjal vagy vajjal, majd kibéleljük vele a tepsit, ha a kerek tortaformába készítjük akkor úgy béleljük ki a réteslappal, hogy kilógjon kb. így 3 lappal fogjuk tudni kibélelni. 1-2 db réteslapot a kerek tortaforma formájára vágjuk ezt rakjuk, majd a tetejére.
a tálban lévő túróhoz keverjük a kifözött tésztát, majd óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérjékből vert kemény habot.
Ezt a tölteléket beleöntjük a tepsibe vagy a tortaformába a réteslapra, majd ráhajtogatjuk a lelogó réteslapokat és rárakjuk a kerek réteslapokat egyenként megkenve olajjal vagy vajjal, majd előmelegített sütőbe téve 50 perc alatt megsütjük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tinakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr5213556113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása