Húsgombócleves
2018. január 07. írta: Spider Girl

Húsgombócleves

Húsgombócleves

Leves hozzávalói:

 1-1 db hagyma, sárgarépa, paradicsom és petrezselyemgyökér, 2 db burgonya, ½ paprika, 40 dkg csontos marha- vagy sertéscsont, 3 db babérlevél, 1 bögre zöldborsó, bors és só ízlés szerint.

Húsgombóc hozzávalói:

 1 db tojás, 40 dkg darált hús, ½ bögre rizs, bors és só ízlés szerint.

Elkészítési módja:

 Hideg vízbe felrakjuk főni a jól megmosott csontokat, majd leszedve a habot, tovább főzzük még 1 órát lassú tűzön. Megtisztítjuk és karikára vágjuk a petrezselyemgyökeret, a sárgarépát, majd belerakjuk a levesbe a babérlevéllel együtt és fűszerezve tovább főzzük még 30 percig. Addig elkészítjük a húsgombócokat: Megfőzzük sós vízben a rizst kb. 10 perc, majd szűrőbe téve hideg vízzel leöblítjük és hagyjuk kihűlni.

Tegyük fel hideg vízben főni a marhahúst (kb. 2,5 l víz). Amikor felfőtt szedjük le a habját, majd főzzük a csontokat 1 órát lassú tűzön. Tisztítsuk meg, majd szeleteljük fel a petrezselyemgyökeret, a répát reszeljük le és tegyük a zöldségeket a levesbe, a babérlevéllel együtt, fűszerezzük. Főzzük 20 – 30 percet. Tálba rakjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd belekeverjük a kihűlt riszt, a tojást és fűszerezzük. Gombócokat készítünk belőle vizes kézzel. Mikor elkészült a leves kivesszük belőle a csontokat. Megpucoljuk és kockákra vágjuk a burgonyát és belerakjuk a levesbe. Megmossuk és feldaraboljuk a paradicsomot és a borsóval együtt belerakjuk a levesbe. Megmossuk és vékony csíkokra vágott paprikát is a levesbe rakjuk. Tovább főzzük a levest lassú tűzön 10 percig, majd belerakjuk a húsgombócokat. Tovább főzzük míg a gombóc megfő, majd a tűzről levéve már kínálhatjuk is.

husgombosleves3.jpghusgombocleves1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tinakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr7213556103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása