Sajtos-tejfölös sertéstarja burgonyaágyon
2018. január 05. írta: Spider Girl

Sajtos-tejfölös sertéstarja burgonyaágyon

Sajtos-tejfölös sertéstarja burgonyaágyon

Hozzávalók:

4 szép szelet sertéstarja, 1 kg burgonya, 2.3 dl tejföl, 20 dkg Pannónia sajt, 2-3 gerezd fokhagyma, 0.5 dl olaj, só, bors.

Elkészítési módja:

Alaposan megmosom a húst. Egy tálkában összekeverem az olajban a sót, a borsot és a pucolt és zúzott fokhagymát. Besózzuk a húst és tálba téve bekenjük a páclével és ha marad ráöntjük, majd lezárva ½ napra berakjuk a hűtőbe.
Megpucoljuk a burgonyát és hasábokra vágva olajozott tepsibe rakjuk, majd ráfektetjük a pácléből kivett hússzeleteket és meglocsoljuk tejföllel, pici vizet önthetünk rá. Alufóliát téve berakjuk a sütőbe és 1 órán át sütjük. Kivéve a sütőből megfordítjuk a hússzeleteket, meglocsoljuk tejföllel és rászórjuk a megreszelt sajtot, majd visszarakjuk a sütőbe addig míg a sajt szépen rásül.

15590393_384887355191002_1646992830135126005_n.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tinakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr9413552873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása