Sajtos-tejfölös sertéstarja burgonyaágyon
Hozzávalók:
4 szép szelet sertéstarja, 1 kg burgonya, 2.3 dl tejföl, 20 dkg Pannónia sajt, 2-3 gerezd fokhagyma, 0.5 dl olaj, só, bors.
Elkészítési módja:
Alaposan megmosom a húst. Egy tálkában összekeverem az olajban a sót, a borsot és a pucolt és zúzott fokhagymát. Besózzuk a húst és tálba téve bekenjük a páclével és ha marad ráöntjük, majd lezárva ½ napra berakjuk a hűtőbe.
Megpucoljuk a burgonyát és hasábokra vágva olajozott tepsibe rakjuk, majd ráfektetjük a pácléből kivett hússzeleteket és meglocsoljuk tejföllel, pici vizet önthetünk rá. Alufóliát téve berakjuk a sütőbe és 1 órán át sütjük. Kivéve a sütőből megfordítjuk a hússzeleteket, meglocsoljuk tejföllel és rászórjuk a megreszelt sajtot, majd visszarakjuk a sütőbe addig míg a sajt szépen rásül.