Rántott és töltött csirkemell burgonyasalátával
Rántott és töltött csirkemellfiléhez:
Hozzávalók:
4 db csirkemellfilé.
A töltelékhez:
10 dkg sonka, 20 dkg füstölt sajt, 1-1 db piros és zöld színű paprika és újhagyma.
A panírhoz:
Tojás, liszt, zsemlemorzsa, só.
A sütéshez:
Olaj.
Elkészítési módja:
Megmossuk , kiklopfoljuk és besózzuk a csirkemellfiléket. Felcsíkozzuk az újhagymát és a paprikákat, felszeleteljük a sonkát a sajtot is.
A csirkemellek egyik oldalára sajtszeletet rakunk, erre jön négy csík paprika ( 2-2 sárga és zöld ), majd ezt betakarjuk sonkaszelettel.
Összehajtogatjuk és a szokásos módon bepanírozzuk. Kis lángon olajban megsütjük.
Burgonyasalátához:
Hozzávalók:
2 db tojássárgája, 1 fej hagyma ( lehet lila is), 1-2 kg burgonya, majonéz, cukor, pici só és bors.
Elkészítési módja:
Megmossuk és vízben héjában megfőzzük a burgonyát, majd megpucoljuk és felkockázzuk. Megpucoljuk a hagymát és karikára vágjuk.
Egy tálba tetszés szerinti majonézt teszünk, majd ízesítjük cukorral, sóval és borssal, majd belekeverjük a burgonyát és a hagymát. Berakjuk a hűtőbe egy picit, hogy összeérjenek.