Vajkaramellás szaloncukor
2018. január 04. írta: Spider Girl

Vajkaramellás szaloncukor

Igaz vége az ünnepeknek, de talán jövöre valaki kipróbálja :)

Vajkaramellás szaloncukor

Hozzávalók:

20 dkg vaj, 2.5 dl tejszín, 30 dkg cukor, pici só, 2 csomag vaníliás cukor.

Bevonáshoz: 2 tábla Marika tejcsokoládé bevonó.

Elkészítése módja:

 Felrakjuk főni egy edénybe a vajat, a cukorral és a tejszínnel, majd belerakjuk a pici sót és a vaníliás cukrokat. Időnként kavargatva közepes lángon főzzük kb. 40 percig. A vége felé sűrűbben kavargatjuk nehogy leégjen. Mikor letelt a 40 perc pudingszerű masszát kell kapnunk. Egy szögletes jénaiba vagy műanyag edénybe öntjük. Ha műanyag edénybe rakjuk akkor ajánlatos alufóliával és sütőpapírral kibélelni ( alufólia azért kell, hogy az edény nehogy megolvadjon, a sütőpapír pedig azért hogy ne ragadjon bele, könnyebb legyen kiszedni. ) Szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni, majd egy éjszakára berakjuk a hűtőbe. Másnap vízfürdő felett felolvasztjuk a csokit és ebbe mártogatjuk bele egyesével a szaloncukorkákat vagy akinek van rácsa akkor ráhelyezi a rácsra és leönti vele.

Csomagolás egyénileg. Alufóliát daraboltam először abba csomagoltam be, majd vágtam átlátszó karácsonyi csomagolópapírokat és beleraktam, majd a szaloncukor végénél picit megcsavarva kötöző szalaggal megkötöttem.

 

img_20171219_131310.jpg

 

img_20171219_143635.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tinakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr8913547825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása