Hozzávalók:
2 db tojás sárgája, 2.5 dl tej, 10 dkg vaj, 2.5 dkg élesztő, 50 dkg liszt, 12 dkg cukor, pici só.
a kenéshez:
5 dkg vaj, 1/2 dl tej, 1 csomag vaníliás cukor.
szóráshoz:
1 evőkanál porcukor, 1 csomag vaníliás cukor.
Elkészítési módja:
1 dl langyos és cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
Tálba szitáljuk a lisztet hozzáadjuk a cukrot, a sót, a tojás sárgákat, a maradék tejet és a felfuttatott élesztőt, a legvégén a puha vajat. Jól kidolgozzuk és letakarva langyos helyen duplájára kelesztjük.
Mikor megkelt lisztezett deszkán kinyújtjuk, olvasztott vajjal megkenjük, majd 3 csíkot vágunk belőle hosszában.
Csíkokat háromszögekre vágjuk és a háromszögeket felcsavarjuk és kifli formára alakítjuk. Vajjal kikent tepsibe rakjuk, majd a 1/2 dl tejben elkevert vaníliás cukorral megkenjük.
Még 15 percig kelesztjük így. Előmelegítjük a sütőt 170-180 °C-ra.
15 perc eltelte után előmelegített sütőbe téve 20 perc alatt megsütjük.
Még melegen megszórjuk vaníliás porcukorral.