Madártej torta
2020. február 24. írta: Spider Girl

Madártej torta

p_20200224_143831_hdr.jpg

Hozzávalók:

a piskótához:

3 db tojás, 6 dkg cukor, 6 dkg liszt, pici sütőpor.

a sárgakrémhez:

4 db tojás sárgája, 5 dl tej, 2 evőkanál vaníliás pudingpor, 2 csomag vaníliás cukor, pici keményitő.

a tojásfehérjehabhoz:

4 db tojás fehérje, 4-5 evőkanál porcukor, kevés keményitő.

Elkészítési módja:

Először elkészitjük a piskótát: 

160 C°-ra előmelegítjük a sütőt.

Kettéválasztjuk a tojások sárgáját és fehérjét. A sárgáját habosítsuk ki, ez azt jelenti addig kevergetjük míg világossárga nem lesz.

Elkezdjük felverni a tojásfehérjét, majd mikor már majdnem kemény, lassanként hozzáadagoljuk a cukrot. Óvatosan összekeverjük a tojássárgáját a felvert tojásfehérjével, majd hozzáadjuk apránként a lisztet és a sütőport és óvatosan összekeverjük.

Sütőpapírral kibéleljük a formát, de csak az alját és beleöntjük a masszát, de úgy hogy felhúzogatjuk a forma szélére a tésztát, ezzel megakadályozzuk hogy felpúposodjon. Előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.

Fakanállal kitámasztjuk a sütőt és így hagyjuk kihűlni.

Következő a sárgakrém:
a tojás sárgákat egy tálban összekeverjük  a vaníliás pudingporral, a vaníliás cukorral a keményitővel egy kis tejjel.
A maradék tejet felmelegitjük a cukorral és felrakjuk a tűzre, majd mikor elkezd forrni beleöntjük a sárgáját és sűrűre főzzük.
Felverjük a tojás fehérjét és amikor már közepesen kemény hozzákeverjük a keményitővel kevert cukrot.
A kihűlt piskótáról lehúzzuk a sütőpapirt, visszarakjuk a formába és beleöntjük a sárgakrémet, majd ízlésünk szerint díszithetjük a tojáshabbal és visszarakjuk a sütőbe és addig marad bent míg szépen megpirul a teteje.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tinakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr7315489974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása