Hozzávalók:
a piskótához:
3 db tojás, 6 dkg cukor, 6 dkg liszt, pici sütőpor.
a sárgakrémhez:
4 db tojás sárgája, 5 dl tej, 2 evőkanál vaníliás pudingpor, 2 csomag vaníliás cukor, pici keményitő.
a tojásfehérjehabhoz:
4 db tojás fehérje, 4-5 evőkanál porcukor, kevés keményitő.
Elkészítési módja:
Először elkészitjük a piskótát:
160 C°-ra előmelegítjük a sütőt.
Kettéválasztjuk a tojások sárgáját és fehérjét. A sárgáját habosítsuk ki, ez azt jelenti addig kevergetjük míg világossárga nem lesz.
Elkezdjük felverni a tojásfehérjét, majd mikor már majdnem kemény, lassanként hozzáadagoljuk a cukrot. Óvatosan összekeverjük a tojássárgáját a felvert tojásfehérjével, majd hozzáadjuk apránként a lisztet és a sütőport és óvatosan összekeverjük.
Sütőpapírral kibéleljük a formát, de csak az alját és beleöntjük a masszát, de úgy hogy felhúzogatjuk a forma szélére a tésztát, ezzel megakadályozzuk hogy felpúposodjon. Előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.
Fakanállal kitámasztjuk a sütőt és így hagyjuk kihűlni.