Kakaós-fahéjas tulipánok
2020. február 18. írta: Spider Girl

Kakaós-fahéjas tulipánok

p_20200217_174450_hdr.jpg

 

Hozzávalók:

a tésztához:

1 db tojás, 1.5 dl tej, 35 dkg liszt, 6 dkg porcukor, 2.5 dkg élesztő, 3 evőkanál olaj, pici só.

a töltelékhez:

10 dkg vaj olvasztva, 7-8 evőkanál porcukor, 3 teáskanál őrölt fahéj.

lekenéshez:

1 db tojás.

 

Elkészítési módja:

Meglangyosítjuk a tejet egy kis cukorral és felfuttatjuk az élesztőt benne.

Egy tálba szitáljuk a lisztet, szélére szórjuk a sót, a cukrot, beleütjük a tojást, beleöntjük a felfuttatott élesztőt és az olajat.

p_20200217_152804_hdr.jpg

Jól kidagasztjuk és ruhával letakarva duplájára kelesztjük.

p_20200217_164403_hdr.jpg

Mikor megkelt 6 db cipóra osztjuk, egyenként kinyújtjuk.

p_20200217_165040_hdr.jpg

Megkenjük olvasztott vajjal és megszórjuk cukros fahéjjal vagy kakaóporral.

p_20200217_165137_hdr.jpg

Feltekerjük mint egy palacsintát:

p_20200217_165224_hdr.jpg

Majd egy olló segítségével bevágjuk a két végét a képen lévő módon:

p_20200217_165324_hdr.jpg

Majd a képen lévő módon hajtogatjuk és sütőpapirral bélelt tepsire rakjuk óvatosan és még 20 percig kelesztjük, addig előmelegítjük a sütőt 170 °-ra.

p_20200217_165446_hdr.jpg

20 perc letelte után lekenjük felvert tojással. Berakjuk a sütőbe és 20 perc alatt megsütjük.

p_20200217_173916_hdr.jpg

Még melegen megszórjuk porcukorral.

A bejegyzés trackback címe:

https://tinakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr9615480278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása