Hozzávalók:
a tésztához:
1 db tojás, 1.5 dl tej, 35 dkg liszt, 6 dkg porcukor, 2.5 dkg élesztő, 3 evőkanál olaj, pici só.
a töltelékhez:
10 dkg vaj olvasztva, 7-8 evőkanál porcukor, 3 teáskanál őrölt fahéj.
lekenéshez:
1 db tojás.
Elkészítési módja:
Meglangyosítjuk a tejet egy kis cukorral és felfuttatjuk az élesztőt benne.
Egy tálba szitáljuk a lisztet, szélére szórjuk a sót, a cukrot, beleütjük a tojást, beleöntjük a felfuttatott élesztőt és az olajat.
Jól kidagasztjuk és ruhával letakarva duplájára kelesztjük.
Mikor megkelt 6 db cipóra osztjuk, egyenként kinyújtjuk.
Megkenjük olvasztott vajjal és megszórjuk cukros fahéjjal vagy kakaóporral.
Feltekerjük mint egy palacsintát:
Majd egy olló segítségével bevágjuk a két végét a képen lévő módon:
Majd a képen lévő módon hajtogatjuk és sütőpapirral bélelt tepsire rakjuk óvatosan és még 20 percig kelesztjük, addig előmelegítjük a sütőt 170 °-ra.
20 perc letelte után lekenjük felvert tojással. Berakjuk a sütőbe és 20 perc alatt megsütjük.
Még melegen megszórjuk porcukorral.