Hozzávalók:
a tejberizshez:
0.5 liter tej, 1.25 dl víz, 15 dkg rizs, 5 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, pici só.
a rizskoch muffinhoz:
a kész tejberizs, 2 db tojás, 3 dkg margarin, áfonya.
a kapszli kikenéséhez:
margarin, zsemlemorzsa.
tetejére:
porcukor.
Elkészítési módja:
Összemelegítjük a tejet a vízzel, majd mikor elkezdene felemelkedni Akkor beleöntjük a cukrot, a pici sót és addig kevergetjük míg elolvadnak és ekkor hozzáöntjük a megmosott rizst.
Mikor már majdnem magába szívta a folyadékot a rizs akkor lefedve a tűzőn hagyjuk míg teljesen be nem szívja és megpuhulnak a rizsszemek.
Hagyjuk kihűlni, majd belekeverjük az aszalt áfonyát,összekeverjük a tojás sárgákat a margarinnal és felverjük a tojások fehérjét habbá. Előmelegítjük a sütőt 150 °C-ra.
A tejberizshez keverjük a tojás sárgákat, majd óvatosan a kemény habbá vert tojásfehérjét.
A kapszlikat kikenjük margarinnal és megszórjuk bőven zsemlemorzsával, belekanalazzuk a rizskoch-ot.
Berakjuk az előmelegített sütőbe és 20-25 perc alatt megsütjük.
Mikor kisült, megvárjuk míg kihűlnek és kiszedve a kapszliból megszórjuk porcukorral.