Rizskoch muffin
2020. február 16. írta: Spider Girl

Rizskoch muffin

p_20200215_163138_hdr.jpg

Hozzávalók:

a tejberizshez:

0.5 liter tej, 1.25 dl víz, 15 dkg rizs, 5 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, pici só.

a rizskoch muffinhoz:

a kész tejberizs, 2 db tojás, 3 dkg margarin, áfonya.

a kapszli kikenéséhez: 

margarin, zsemlemorzsa.

tetejére:

porcukor.

Elkészítési módja:

Összemelegítjük a tejet a vízzel, majd mikor elkezdene felemelkedni Akkor beleöntjük a cukrot, a pici sót és addig kevergetjük míg elolvadnak és ekkor hozzáöntjük a megmosott rizst.

Mikor már majdnem magába szívta a folyadékot a rizs akkor lefedve a tűzőn hagyjuk míg teljesen be nem szívja és megpuhulnak a rizsszemek.

Hagyjuk kihűlni, majd   belekeverjük az aszalt áfonyát,összekeverjük a tojás sárgákat a margarinnal és felverjük a tojások fehérjét habbá. Előmelegítjük a sütőt 150 °C-ra.

A tejberizshez keverjük a tojás sárgákat, majd óvatosan a kemény habbá vert tojásfehérjét.

A kapszlikat kikenjük margarinnal és megszórjuk bőven zsemlemorzsával, belekanalazzuk a rizskoch-ot.

Berakjuk az előmelegített sütőbe és 20-25 perc alatt megsütjük.

Mikor kisült, megvárjuk míg kihűlnek és kiszedve a kapszliból megszórjuk porcukorral.

A bejegyzés trackback címe:

https://tinakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr3715476840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása