Töltött fánk
2020. február 13. írta: Spider Girl

Töltött fánk

p_20200211_191718_hdr.jpg

 

Hozzávalók:

1 db tojás, 2.5 dl tej, 2.5 dkg élesztő, 50 dkg liszt, 1-2 evőkanál cukor, 2 evőkanál olaj, 1 csomag vaníliás cukor, 1 kis kanál rumaroma.

a töltelékhez:

lekvár, nutella, puding, stb.......

Elkészítési módja:

1 dl langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk a élesztőt. Tálba szitáljuk a lisztet, majd hozzáadjuk a tojást, a rumaromát, a cukrot, a sót, olajat, a vaníliás cukrot és felfuttatott élesztőt.

Összedolgozva egy rugalmas tésztát kell kapnunk.

Lefedjük 40 percig majd kinyújtjuk félbehajtjuk, így jelöljük meg a közepét. Egy pohárral berajzoljuk, de nem szaggatjuk, majd minden körre rakunk egy kis tölteléket, majd ráhajtva a másik felét szaggatjuk ki, itt már a töltelék mutatja merre szaggassuk.

Így pihentetjük 20 percen át, majd sorba rakjuk őket és nem túl forró olajban elkezdjük sütni fedő alatt. Elsőnek fedő alatt mindig az az oldal kerüljön alulra amely felül volt, majd 1-2 perc múlva megforditjuk és most már fedő nélkül sütjük 1 percig. Még forrón leporcukrozzuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tinakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr3815473584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása