Lekváros múmiák
2020. február 05. írta: Spider Girl

Lekváros múmiák

p_20200202_154707_hdr.jpg

Hozzávalók:

1 db tojás, 1 db tojássárgája, 6 dkg puha vaj vagy margarin, 3 dl langyos tej, 3 evőkanál cukor, 60 dkg liszt, 3 dkg élesztő, kevés só.

töltelék: lekvár, de lehet nutella, puding , stb......

Elkészítési módja:

Langyos tejbe rakunk 1 teáskanál cukrot, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. Egy tálba rakjuk az átszitált lisztet, a tojás sárgáját, a tojásokat, a cukrot, a sót, a vajat, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és jól kidolgozzuk. Letakarjuk és langyos helyen megkelesztjük. 

Lisztezett deszkára rakjuk és 9 vagy 18 egyenlő gombócokra osztjuk. A db szám attól függ mekkora múmiákat szeretnénk. Egyesével hosszú csíkokat nyújtunk, majd az egyik végét pizzavágóval 1 ujjnyi csíkokra bevagdossuk 1/3-ig a tésztát, a másik végébe rakjuk a tölteléket és onnan kezdjük feltekerni. Ahol a töltelék van ott picit a széleit ráhajtjuk.

Sütőpapirral bélelt tepsibe helyezzük őket.

p_20200202_153840_hdr.jpg

Letakarva 40-45 percig még kelesztjük, eközben előmelegítjük a sütőt 170 °C-ra.

Berakjuk a sütőbe és 15 perc alatt megsütjük. Még melegen lekenjük olvasztott vajjal vagy margarinnal és megszórjuk porcukorral, kókuszreszelékkel, cukros fahéjjal.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tinakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr8215460376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása