Hozzávalók:
a kiflikhez:
3 dl tej, 3 dkg olvasztott margarin, 35 dkg liszt, 2.5 dkg élesztő, 1 kávéskanál cukor, 1 teáskanál só.
a lekenéshez:
kevés tej.
Elkészítési módja:
1 dl tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk az olvasztott vajat, a sót és a felfuttatott élesztőt, majd kidolgozzuk és kidagasztjuk. Kb. 1/2 órát kelesztjük meleg helyen , letakarva. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra. Mikor megkelt kétfelé osztva egyenként kerek lappá nyújtjuk, majd 4 felé osztjuk őket. A háromszögeket egyesével kinyújtjuk, majd a szélesebb felétől feltekerjük. Majd sütőpapirral bélelt tepsibe rakjuk és picit még kelesztjük. Lekenjük kis tejjel és az előmelegitett sütőbe téve 20-25 perc alatt megsütjük.