Szalagos fánk
2020. január 21. írta: Spider Girl

Szalagos fánk

p_20200120_133858_hdr.jpg

Hozzávalók:

a fánk tésztához:

5 db tojássárgája, 6 dkg vaj, 2.2 dl tej, 4 dkg élesztő, 10 dkg porcukor, 0.5 kg liszt, pici só. 

a sütéshez:

olaj.

a díszitéshez:

lekvár és porcukor.

Elkészítési módja:

Meglangyositjuk a tejet a porcukorral, majd felfuttatjuk benne az élesztőt.

 

p_20200120_111818_hdr.jpg

Tálba rakjuk a az átszitált lisztet hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a puha vajat, a tojás sárgákat és a pici sót. Először fakanállal összedolgozzuk, majd asztalra vagy gyúródeszkára téve addig gyúrjuk míg szép sima nem lesz a tészta.Dagasztótálba téve, letakarva  kb. 30 percig kelesztjük.

p_20200120_112909_hdr.jpg

p_20200120_120938_hdr.jpg

Ha megkelt a tészta gyújtódeszkán kinyújtjuk, majd félbehajtva 1.5-2 cm vékonyra nyújtjuk.

p_20200120_121145_hdr.jpg

10 cm-es köröket szaggatunk.

p_20200120_121654_hdr.jpg

Majd ujjunkkal bemélyedést készitünk a közepére.

p_20200120_122126_hdr.jpg

Ismét kelesztjük 25 percig.

Felhevítjük az olajat egy edényben, annyi legyen benne hogy a fánk alja ne érjen le, mert különben megég. Túl forró se legyen az olaj. Amikor elég meleg 2-3 db-ot az edénytől függően belerakunk, de a lyukas oldala legyen alul és fedő alatt 1 percig sütjük. Megfordítjuk, de most már fedő nélkül sütjük 1-2 percig. Papirtörlőszalvétára szedjük, majd leporcukrozzuk és levárt teszünk a közepébe.

p_20200120_133844_hdr.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tinakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr6915419254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása