Hozzávalók:
A tésztához:
50 dkg liszt, 180 ml tej, 1 db tojás, 150 ml tejföl, 2.5 dkg élesztő, 1 kis kanál cukor, 50 ml olaj, kis kanál só.
a lekenéshez:
50 gramm margarin, 1 db tojás.
Elkészítési módja:
Egy edényben meglangyositjuk a tejet belerakjuk a cukrot és belerakva az élesztőt felfuttatjuk.
Egy tálba beleszitáljuk a lisztet, majd csinálunk egy mélyedést amibe belerakjuk a tojást, a tejfölt, az olajat , a sót és a felfuttatott élesztőt. Jól összedolgozzuk, kidagasztjuk, majd konyharuhával letakarva egy 1 órán át kelesztjük.
Kelesztés után lisztezett felületen átgyúrjuk, majd 5 részre osztjuk, és egyenként 25 cm kockára nyújtjuk.
Minden kockát olvasztott margarinnal megkenünk, majd feltekerjük és félbevágjuk.
Sütőpapirral bélelt tepsibe rakjuk és letakarva még 40 percig kelesztjük. Míg kel a tészta előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra.
40 perc letelte után felvert tojással lekenve berakjuk a sütőbe és 25 perc alatt megsütjük. Ha nagyon sülne a teteje kivéve a sütőből alufóliával fedjük be.