Hozzávalók:
1-2 db piros chili paprika (ízlés szerint ki milyen csípősre szeretné), 6 gerezd fokhagyma, 360 ml víz, 120 ml almaecet, 6 gramm só, 200 gramm cukor, 18 gramm keményitő.
Elkészítési módja:
Megmossuk, apróra vágjuk a paprikát a magjával együtt. Megpucoljuk majd apróra vágjuk a fokhagymákat is. Feltesszük főni a vizet az almaecettel, a sóval és a cukorral, mikor felforrt belerakjuk a paprikát és a fokhagymát is. 3 percig főzzük. Közben a keményitőt 1 dl vízben csomómentesre keverjük. Beleöntjük a szószba és 1-3 percig forraljuk vagyis addig míg a kivánt sűrűséget el nem érjük.
Üvegekbe öntjük és amint kihűlt mehet a hűtőszekrénybe.