Édes chiliszósz
2019. augusztus 20. írta: Spider Girl

Édes chiliszósz

Hozzávalók:

1-2 db piros chili paprika (ízlés szerint ki milyen csípősre szeretné), 6 gerezd fokhagyma, 360 ml víz, 120 ml almaecet, 6 gramm só, 200 gramm cukor, 18 gramm keményitő.

Elkészítési módja:

Megmossuk, apróra vágjuk a paprikát a magjával együtt. Megpucoljuk majd apróra vágjuk a fokhagymákat is. Feltesszük főni a vizet az almaecettel, a sóval és a cukorral, mikor felforrt belerakjuk a paprikát és a fokhagymát is. 3 percig főzzük. Közben a keményitőt 1 dl vízben csomómentesre keverjük. Beleöntjük a szószba és 1-3 percig forraljuk vagyis addig míg a kivánt sűrűséget el nem érjük.

Üvegekbe öntjük és amint kihűlt mehet a hűtőszekrénybe.

chiliszosz.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tinakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr3215017166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása