Rostos őszibaracklé
2019. augusztus 03. írta: Spider Girl

Rostos őszibaracklé

Hozzávalók:

2,5 kg őszibarack, 50 dkg cukor, 2 teáskanál citromsav, kb. 5 l víz

Elkészítése:

A citromsavat elkeverjük 2 liter vízben.

Az őszibarackot, kicsumázzuk és apró kockákra vágjuk. Közben a citromsavas vízbe tesszük a darabolt almát, így nem barnul be, amíg a végére érünk.

Egy nagy fazékban puhára főzzük az barackot.

Botmixerrel egészen simára turmixoljuk.

Hozzáadjuk a cukrot és annyi vizet ammenyire hígra szeretnénk.

Felforraljuk, pár percig főzzük, majd még forrón, lehetőleg gyorsan steril üvegekbe töltjük tölcsér segítségével, lezárjuk az üvegeket.

Az üvegeket 5 percre fejre állítjuk, majd egy kupacba rendezzük őket, pár konyharuhával letakarjuk-körbetekerjük és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

p_20190803_153736_hdr.jpg

A hozzávalók mennyiségén arányosan lehet változtatni, persze a cukor mennyisége ízlés kérdése, érdemes kóstolni. Vannak, akik hígítatlanul teszik el a gyümölcsleveket, mondván, hogy vizet nem tárolnak. Szerintem egy hajszálnyival finomabb, ha összefőnek a hozzávalók és nem csak utólag hígítjuk. Persze ha kevés az üveg, egy próbát mindenképp megér a sűrűbb változat is. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tinakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr4514993538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása