Hozzávalók:
1.5 kg paradicsom, 2-2.5 db paprika, 3 db alma, 1/2 fej fokhagyma, 1/2 db zeller zöldjével együtt.
fűszerek:
ízlés szerint só, 1/2 teáskanál bors, 1/2-1/2 kis kanál oregano, kakukkfű, bazsalikom és őrölt babérlevél, cukor ízlés szerint, pici olaj.
Elkészítési módja:
Minden hozzávalót megmossuk és kockára vágunk, felrakjuk egy edénybe főni a fűszerekkel a cukor kivételével kb. 1-1.5 órára.
Mikor össze és megfőttek, botmixerrel átturmixoljuk és visszarakjuk főni még és ekkor belerakjuk a cukrot ízlés szerint.
Ha szeretnék át lehet szűrni és még melegen üvegekbe töltjük, majd 5 percre fejre állítjuk és száraz dunsztba rakjuk.
Mikor másnap kihűltek mehetnek a kamrába.