Hozzávalók:
a saslikhoz:
0.5 kg sertéshús, 20 dkg kolozsvári szalonna, 3-4 gerezd fokhagyma, só, bors, zsír.
salátához:
uborka, paradicsom, lilahagyma, só, citromlé, bazsalikom.
a körethez:
burgonya, só.
Elkészítési módja:
Nagyobb kockákra vágjuk a húst, a szalonnát kisebb kockákra. Serpenyőben pici zsíron kisütjük a szalonnát, majd mikor megsült hozzáadjuk a húst és megpiritjuk szép pirosra, ízlés szerint sózzuk még és borsozzuk. Ezután felöntjük vízzel és lefedve megpároljuk a húst, majd mikor megfőtt picit rápiritunk és ekkor rakjuk rá csak a pucolt és zúzott fokhagymát.
Megpucoljuk és kockákra vágjuk a burgonyát és serpenyőben zsíradékon megsütjük, picit sózzuk csak meg mert a szalonna leve sós.
Míg sül a hús és a burgonya elkészítjük a salátát: tetszőleges méretűre daraboljuk a pucolt uborkát, a paradicsomot és karikára vágjuk a hagymát. Egy edénybe rakjuk és ízlés szerint sózzuk, öntünk rá citromlevet és megszórjuk bazsalikommal. Jól összekeverjük.
Tálaláskor a tányér egyharmadába burgonyát, a másikba húst, a harmadikba salátát szedve kínáljuk.