Saslik serpenyőben
2019. július 08. írta: Spider Girl

Saslik serpenyőben

Hozzávalók:

a saslikhoz:

0.5 kg sertéshús, 20 dkg kolozsvári szalonna, 3-4 gerezd fokhagyma, só, bors, zsír.

salátához:

uborka, paradicsom, lilahagyma, só, citromlé, bazsalikom.

a körethez:

burgonya, só.

Elkészítési módja:

Nagyobb kockákra vágjuk a húst, a szalonnát kisebb kockákra. Serpenyőben pici zsíron kisütjük a szalonnát, majd mikor megsült hozzáadjuk a húst és megpiritjuk szép pirosra, ízlés szerint sózzuk még és borsozzuk. Ezután felöntjük vízzel és lefedve megpároljuk a húst, majd mikor megfőtt picit rápiritunk és ekkor rakjuk rá csak a pucolt és zúzott fokhagymát.

Megpucoljuk és kockákra vágjuk a burgonyát és serpenyőben zsíradékon megsütjük, picit sózzuk csak meg  mert a szalonna leve sós.

Míg sül a hús és a burgonya elkészítjük a salátát: tetszőleges méretűre daraboljuk a pucolt uborkát, a paradicsomot és karikára vágjuk a hagymát. Egy edénybe rakjuk és ízlés szerint sózzuk, öntünk rá citromlevet és megszórjuk bazsalikommal. Jól összekeverjük.

Tálaláskor a tányér egyharmadába burgonyát, a másikba húst, a harmadikba salátát szedve kínáljuk.

p_20190707_213140_hdr.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tinakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr1214932292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása