Hozzávalók:
a tésztához:
12 db fürj tojás vagy 3 db tyúk tojás, 2 dl kefír, 12 dkg vaj, 30 dkg cukor, 37.5 dkg liszt, 2 csomag vaníliás cukor, pici só, kevés kék ételfesték, 1-1 kávés kanál szódabikarbóna és ecet, 1 csomag sütőpor.
a krémhez:
50-50 dkg mascarpone és túró, 20 dkg porcukor, 1-2 csomag vaníliás cukor.
Elkészítési módja:
Előmelegítjük a sütőt 180 ° C-ra. Egy tálban rakjuk a puha vajat és habosra keverjük benne a cukrot.
Hozzákeverjük a tojásokat, a vaníliás cukrot, a sót, sütőport.
Belerakjuk a lisztet, jól összedolgozzuk. Kis kanálban ráöntjük a szódabikarbónára az ecetet és mikor felhabzott belekeverjük a lisztes keverékhez.
A kefirbe belekeverjük a szükséges festéket, ki milyen íntenziv színt szeretne annyit rak bele.
Összekeverjük a vaja és lisztes keveréket, majd hozzáadjuk a kék kefirt, összedolgozzuk az egészet. Háromfelé osztjuk.
Egyenként kisütjük őket egy sütőpapirral bélelt kapcsos formában.
Míg sülnek a lapok egy edényben simára keverjük a mascarponét a túróval, porcukorral és vaníliás cukorral.
Mikor kisültek a lapok megtöltjük őket a krémmel és az oldalát is bevonjuk, majd ízlés szerint díszítjük.