Rakott tortilla torta avagy Sombrero torta
2019. május 19. írta: Spider Girl

Rakott tortilla torta avagy Sombrero torta

Sombrero a kinézete miatt

p_20190516_211223_hdr.jpg

Hozzávalók:

4 tortilla lap,4 db tojás, 2 csomag csirkemell sonka, 1 csomag szeletelt sajt, 1/4 vagy 1/2 saláta, 1/2 uborka, 1 nagyobb paradicsom, 1 db paprika, 2-3 db retek.

tzazika szószhoz:

1 pohár joghurt, 2-3 gerezd fokhagyma, ízlé szerint só és bors.

Elkészítési módja:

Megfőzzük a tojást 10 perc alatt majd megpucoljuk.

Egy kapcsos torta forma karimáját tányérra rakva rakunk bele egy tortilla lapot. Erre rakunk egy sor pucolt és karikára vágott uborkát. Az uborkára kerül a pucolt és felkarikázott tojás. Erre újabb totilla lap.

Rakunk rá mosott salátaleveleket.Erre jön a mosott és karikára vágott retek.A retekre rárakjuk az egyik csomag sonkát.A sonkára újabb tortilla lap és erre jön a mosott és karikára vágott paradicsomok.

Erre mosott és karikára vágott paprika. A paprikára rakjuk a másik csomag sonkát. Rárakjuk az utolsó tortilla lapot. Befedjük a sajt lapokkal és berakjuk pár órára a hütőbe.

Készithetünk hozzá tzaziki szószt: Tálba rakjuk a joghurtot és belekeverjük a pucolt és zúzott fokhagymát és ízlés szerint ízesitjük sóval, borssal.

A bejegyzés trackback címe:

https://tinakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr9914834962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása