Sárgabarackos - túrós szelet
2019. március 27. írta: Spider Girl

Sárgabarackos - túrós szelet

Hozzávalók:

a leveles tésztához:

 25 dkg vaj, 1 db tojásfehérje, 30 dkg liszt, 6 evőkanál víz, 2 evőkanál ecet, pici só.

a töltelékhez:

50 dkg túró, 10 dkg cukor, 2 db tojás, 2 csomag vaníliás cukor, 1 db citrom reszelt héja, sárgabarack.

Elkészítési módja:

Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra.

 Egy mély tálban a lisztben elmorzsoljuk a vajat, majd gyorsan összedolgozzuk a tojásfehérjével, a vízzel, az ecettel és sóval. Gyúródeszkán kinyújtjuk, majd feltekerve 4 egyenlő rúdra osztjuk.

A rudakat egyesével egyforma téglalap alakúra nyújtjuk és egymásra helyezve berakjuk 20 percre a hütőbe.

Elkészítjük a tölteléket: kettéválasztjuk a tojásokat és a fehérjét kemény habbá verjük.A tojás sárgákat kikeverjük a cukrokkal, a túróval és a citrom reszelt héjával. Óvatosan hozzákeverjük a felvert kemény tojásfehérjét és apróra vágott sárgabarackokat.

Majd a rétegezett olyan vékonyra nyújtjuk., majd rákanalazzuk az egyik végébe a túrótölteléket és feltekerjük és 2 centinként beirdaljuk derelyevágóval, majd sütőpapirral bélelt tepsire rakjuk óvatosan és berakjuk a 180 °c-ra előmelegített sütőbe, kb. 25 percig sütjük.

Mikor megsült leporcukrozva kínáljuk.

p_20190324_134225_hdr.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tinakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr5114719891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása