Hozzávalók:
a leveles tésztához:
25 dkg vaj, 1 db tojásfehérje, 30 dkg liszt, 6 evőkanál víz, 2 evőkanál ecet, pici só.
a töltelékhez:
50 dkg túró, 10 dkg cukor, 2 db tojás, 2 csomag vaníliás cukor, 1 db citrom reszelt héja, sárgabarack.
Elkészítési módja:
Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra.
Egy mély tálban a lisztben elmorzsoljuk a vajat, majd gyorsan összedolgozzuk a tojásfehérjével, a vízzel, az ecettel és sóval. Gyúródeszkán kinyújtjuk, majd feltekerve 4 egyenlő rúdra osztjuk.
A rudakat egyesével egyforma téglalap alakúra nyújtjuk és egymásra helyezve berakjuk 20 percre a hütőbe.
Elkészítjük a tölteléket: kettéválasztjuk a tojásokat és a fehérjét kemény habbá verjük.A tojás sárgákat kikeverjük a cukrokkal, a túróval és a citrom reszelt héjával. Óvatosan hozzákeverjük a felvert kemény tojásfehérjét és apróra vágott sárgabarackokat.
Majd a rétegezett olyan vékonyra nyújtjuk., majd rákanalazzuk az egyik végébe a túrótölteléket és feltekerjük és 2 centinként beirdaljuk derelyevágóval, majd sütőpapirral bélelt tepsire rakjuk óvatosan és berakjuk a 180 °c-ra előmelegített sütőbe, kb. 25 percig sütjük.
Mikor megsült leporcukrozva kínáljuk.