Ünnepi torta
2019. március 16. írta: Spider Girl

Ünnepi torta

Nemzeti ünnepre készültek

Hozzávalók:

a piskótákhoz:

6 db tojás, 6 evőkanál liszt, 6 evőkanál porcukor, 1 csomag sütőpor, piros - és zöld ételfesték.

A túrókrémhez:

0.50 kg túró, 2 dl tejföl,3 csomag vaníliás cukor, 5-6 evőkanál cukor, 1 db citrom reszelt héja, 20 gramm zselatin.

Elkészítési módja:

Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra.

Elkészítjük a piskótákat:  Kettéválasztjuk a tojások sárgáját és fehérjét. A sárgáját habosítsuk ki ez azt jelenti addig kevergetjük míg világos sárga nem lesz. Elkezdjük felverni a tojás fehérjét, majd mikor már majdnem kemény lassanként hozzáadagoljuk a porcukrot. Óvatosan összekeverjük a tojás sárgáját a felvert tojásfehérjével, majd hozzáadjuk apránként a lisztet és a sütőport és óvatosan összekeverjük. Elfelezzük és az egyikbe kevés piros festéket míg a másikba zöld ételfestéket keverünk.Sütőpapírral kibéleljük a formákat, de csak az alját és beleöntjük a masszát az egyikbe a pirosat a másikba a zöldet, de úgy hogy felhúzogatjuk a forma szélére a tésztát, ezzel megakadályozzuk hogy felpúposodjon. Előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük őket. Hagyjuk teljesen kihűlni addig elkészítjük a túrótölteléket: egy tálban összetörjük a túrót, majd belekeverjük a vaníliás cukrokat, a cukrot, a tejfölt és rakunk bele reszelt citrom héjat, jól összekeverjük és hozzáadjuk a zselatint. 

A kihűlt zöld piskótát tányérra rakjuk és köré rakjuk a tortakarikát, rásimitjuk a túrótölteléket és ráhelyezzük a piros piskótát. Ízlés szerint díszitjük.

p_20190316_134749_hdr.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tinakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr4514692668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása