Kenyér öreg tésztából :)
2019. február 26. írta: Spider Girl

Kenyér öreg tésztából :)

Hozzávalók:

az öreg tésztához:

50 dkg liszt, 3 dl víz, 1 dkg élesztő, 1 csipet cukor és só.

a kenyérhez:

20 dkg öreg tészta, 40 dkg liszt, 1.5 teáskanál só, 1 dkg élesztő, 2.5 dl víz, 2 evőkanál olaj.

Elkészítési módja:

Az öreg tésztát előző nap készítjük el.

30 C°-ra felmelegítjük a vizet és belemorzsoljuk az élesztőt. Egy tálba belerakjuk a lisztet a sóval, cukorral majd beleöntjük a felfuttatott élesztőt és jól meggyúrjuk. A tálat lefedjük és a konyhapulton hagyjuk 1-2 órát, majd éjszakára berakjuk a hűtőbe és onnan szedve dolgozunk majd vele.

A 2.5 dl vizet langyosra melegítjük és belemorzsoljuk az élesztőt.

Tálba rakjuk a lisztet  a sóval, olajjal, majd beleöntjük a felfuttatott élesztőt és a hűtőből kiveszünk az öreg tésztából 20 dkg. Összedolgozzuk majd 10-15 percig dagasztjuk.

Mikor már kész konyharuhával letakarva langyos helyen duplájára kelesztjük 45 perc alatt.

Miután letelt a 45 perc lisztezett deszkára rakjuk és tetszőleges kenyért formázva sűtőpapirral bélelt cserépedénybe rakjuk, lefedjük és langyos helyen még 45 percet kelesztjük.

45 perc múlva a cserépedény tetejét lespricceljük vízzel, majd lefedve az edényt hideg sütőbe rakjuk és 220 C°-ra beállítjuk és 50-60 perc alatt megsütjük.

Mikor megsült rácson hagyjuk kihűlni és vízzel lespricceljük a tetejét és hallgatjuk ahogy beszél hozzánk.

p_20190226_174805_hdr.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tinakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr2314655941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása