Puncstorta
2019. február 23. írta: Spider Girl

Puncstorta

a piskóták most fürj tojásból készültek.

 

p_20190223_155940_hdr.jpg

Hozzávalók :

a sárga piskótához : ( fürj tojásból )

 24 db fürj tojás, 12-12 dkg liszt és cukor, 1 csomag sütőpor.

A rózsaszín piskótához:

24 db fürj tojás, 12-12 dkg liszt és cukor, 1 csomag sütőpor, piros ételfesték.

A sziruphoz:

 3 dl víz, 40 dkg cukor, 160 ml rum.

A kenéshez:

 Sárgabarack vagy szilvalekvár.

A bevonásához:

 2 db tojás fehérje, 24 dkg porcukor, piros ételfesték.

A díszítéshez:

 Tejszínhab.

Elkészítési módja:

160 C°-ra előmelegítjük a sütőt. Kettéválasztjuk a tojások sárgáját és fehérjét. A sárgáját habosítsuk ki ez azt jelenti addig kevergetjük míg világos sárga nem lesz. Elkezdjük felverni a tojás fehérjét, majd mikor már majdnem kemény lassanként hozzáadagoljuk a porcukrot. Óvatosan összekeverjük a tojás sárgáját a felvert tojásfehérjével, majd hozzáadjuk apránként a lisztet és a sütőport és óvatosan összekeverjük. Sütőpapírral kibéleljük a formát de csak az alját és beleöntjük a masszát, de úgy hogy felhúzogatjuk a forma szélére a tésztát, ezzel megakadályozzuk hogy felpúposodjon. Előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.

p_20190222_141647_hdr.jpg

Ugyanígy készítjük el a másik piskótát csak sütés előtt keverünk hozzá pici étel festéket, majd megsütjük.

p_20190222_164053_hdr.jpg

Hagyjuk mindkét piskótát kihűlni addig elkészítjük a szirupot: egy edényben összeforraljuk a vizet a cukorral, besűrítjük és kb. 8-10 percig lassú tűzön főzzük, majd hagyjuk hűlni és mikor már langyos belekeverjük a rumot.

A kihűlt piskótákat keresztbe vágjuk és mindegyikből egyet hosszanti csíkban feldaraboljuk.

p_20190222_164713_hdr.jpg

p_20190222_165632_hdr.jpg

Én az egyik rózsaszín lapot raktam egy tálcára és köré raktam a tortaformát, megkenjük lekvárral, majd a csíkokra vágott piskótacsíkokat felváltva szirupba mártjuk majd ráhelyezzük.

p_20190222_170644_hdr.jpg

Ezt megkenjük lekvárral és pepitába rakjuk a következő szirupba mártott piskótacsíkot felváltva.

p_20190222_171157_hdr.jpg

Lekenjük lekvárral és rárakjuk az utolsó piskótalapot.

p_20190222_172150_hdr.jpg

A bevonáshoz a tojásfehérjéket felverjük keményre majd apránként hozzákeverjük a porcukrot, mikor kész bevonjuk vele a tortát és ízlés szerint díszítjük a maradék bevonóval és tejszínhabbal.

p_20190223_155940_hdr.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tinakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr8114644963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása