Almás-vaníliás kígyórétes
2019. február 09. írta: Spider Girl

Almás-vaníliás kígyórétes

Hozzávalók:

A leveles tésztához:

  25 dkg vaj, 1 db tojásfehérje, 30 dkg liszt, 6 evőkanál víz, 2 evőkanál ecet, pici só.

 A töltelékhez:

 2 dl tej, 10 dkg mascarpone, 2 db alma, ½ csomag vaníliás pudingpor, 3 evőkanál cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 2-3 evőkanál kekszmorzsa, őrölt fahéj.

 A tetejére:

 1 db tojás sárgája, 1 evőkanál porcukor.

 

Elkészítési módja:

 Elkészítjük a leveles tésztát:

Egy mély tálban a lisztben elmorzsoljuk a vajat, majd gyorsan összedolgozzuk a tojásfehérjével, a vízzel, az ecettel és sóval. Gyúródeszkán kinyújtjuk, majd feltekerve 4 egyenlő rúdra osztjuk.

A rudakat egyesével egyforma téglalap alakúra nyújtjuk és egymásra helyezve berakjuk 20 percre a hűtőbe. Majd a rétegezett olyan vékonyra nyújtjuk attól függően mit szeretnénk készíteni belőle.

Elkészítjük a tölteléket: A cukorral és tejjel csomómentesre keverjük a pudingport, majd sűrű pudingot főzzünk és kihűtjük. Belekeverjük a mascarponét.

Míg a puding megpucoljuk és lereszeljük az almát, majd ízesítjük a vaníliás cukorral és a fahéjjal. Előmelegítjük a sütőt 180 ° C-ra.

A Tésztát hosszában megszórjuk kekszmorzsával, majd kb. 8 cm-es sávban ráterítjük a pudingot, majd újból megszórjuk kekszmorzsával. Ráegyengetjük az almatölteléket.

A tészta két oldalát ujjnyi vastag csíkokra bevagdossuk, majd a tészta egyik végét a töltelékre hajtjuk és utána jobbról-balról felváltva a csíkokat ráhajtjuk a töltelékre.

Óvatosan sűtőpapirral bélelt tepsibe emeljük és megkenjük a felvert tojás sárgájával. Berakjuk az előmelegített sütőbe és 15-20 perc alatt megsütjük.

Mikor kihűlt porcukorral megszórjuk a tetejét.

p_20190209_172442_hdr.jpg

p_20190209_154716_hdr.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tinakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr4514617194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása