Morzsás almás pite
2019. január 24. írta: Spider Girl

Morzsás almás pite

Hozzávalók:

 A tésztához:

 3 db tojás sárgája, 15 dkg vaj, 3 evőkanál tejföl, 10 dkg cukor, 6 gramm sütőpor, 45 dkg liszt, 1 evőkanál búzadara.

A töltelékhez:

 5-6 db alma, ízlés szerint cukor és fahéj, 1 csomag vaníliás cukor, 1 evőkanál búzadara.

A tetejére:

 Kevés porcukor.

 Elkészítési módja:

A tésztához összedolgozzuk a lisztet az olvasztott vajjal, a tojás sárgákkal, a tejföllel, a sütőporral, és a búzadarával. 2 cipóra osztjuk és az egyiket folpackba csomagolva berakjuk a hűtőbe, mert majd így könnyebb lesz reszelni. Elkészítjük a tölteléket: megpucoljuk és megreszeljük az almákat, majd egy tálban összekeverjük ízlés szerinti cukorral és fahéjjal, a vaníliás cukorral és búzadarával. Előmelegítjük 180 °C-ra a sütőt.

A tésztát kerekre nyújtjuk egy lisztezett gyúródeszkán és belefektetjük egy vajazott és lisztezett formába, majd megszórjuk a búzadarával, és rákanalazzuk az almatölteléket.

Kivesszük a hűtőből a tésztát és az almatöltelék tetejére reszeljük és berakjuk az előmelegített sütőbe 20-25 percre.

Kínálás előtt megszórhatjuk porcukorral.

 p_20190124_172800_hdr.jpg

p_20190124_172929_hdr.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tinakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr9914586742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása