Hozzávalók:
A tésztához:
3 db tojás sárgája, 15 dkg vaj, 3 evőkanál tejföl, 10 dkg cukor, 6 gramm sütőpor, 45 dkg liszt, 1 evőkanál búzadara.
A töltelékhez:
5-6 db alma, ízlés szerint cukor és fahéj, 1 csomag vaníliás cukor, 1 evőkanál búzadara.
A tetejére:
Kevés porcukor.
Elkészítési módja:
A tésztához összedolgozzuk a lisztet az olvasztott vajjal, a tojás sárgákkal, a tejföllel, a sütőporral, és a búzadarával. 2 cipóra osztjuk és az egyiket folpackba csomagolva berakjuk a hűtőbe, mert majd így könnyebb lesz reszelni. Elkészítjük a tölteléket: megpucoljuk és megreszeljük az almákat, majd egy tálban összekeverjük ízlés szerinti cukorral és fahéjjal, a vaníliás cukorral és búzadarával. Előmelegítjük 180 °C-ra a sütőt.
A tésztát kerekre nyújtjuk egy lisztezett gyúródeszkán és belefektetjük egy vajazott és lisztezett formába, majd megszórjuk a búzadarával, és rákanalazzuk az almatölteléket.
Kivesszük a hűtőből a tésztát és az almatöltelék tetejére reszeljük és berakjuk az előmelegített sütőbe 20-25 percre.
Kínálás előtt megszórhatjuk porcukorral.