Hozzávalók:
½ liter tej, 50 dkg liszt, 5 dkg élesztő, pici cukor, 2 kis kanál só.
Tetejére:
1 db tojás, magvak.
Elkészítési módja:
A cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
Belerakjuk egy tálba a lisztet, és a közepébe mélyedést készítve beleöntjük a felfutatott élesztőt, a sót, majd jól összedagasztjuk.
Lisztezett gyúródeszkára téve átgyúrjuk, majd 16 részre osztjuk, és zsemléket formálva belőle sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk kb. 10 cm távolságra egymástól.
10 percig kelesztjük langyos helyen, addig előmelegítjük a sütőt.
Lekenjük a tetejüket felvert tojással és megszórjuk tetszőleges magokkal, majd az előmelegített sütőbe téve 20 perc alatt megsütjük.