Kelesztés nélküli tészta
2019. január 14. írta: Spider Girl

Kelesztés nélküli tészta

amiből 12 db lekváros kifli és 1 db fahéjas fonott kalács

Hozzávalók:

A tésztához:

2 db tojás sárgája, 2.5 dl tej, 50 dkg liszt, 5 dkg élesztő, 1 csomag sütőpor, 2 evőkanál cukor, 1.5 dl olaj, ½ db citrom reszelt héja, pici só.

A kiflik tölteléke:

 Lekvár.

A fahéjas kalács tölteléke:

 30 gramm vaj, 2 púpozott teáskanál fahéj, 4 púpozott teáskanál porcukor.

Elkészítési módja:

 Kevés langyos tejben 1 kis kanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt.

Egy tálba rakjuk a lisztet, a sütőport, a tojás sárgákat, a sót, a cukrot, a citrom reszelt héját, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt. Majd beleöntjük az olajat, a maradék tejet és jól összegyúrjuk.

Nem kelesztjük hanem egyből lisztezett deszkára rakva kinyújtjuk. Ízlés szerinti háromszögekre vágjuk, megtöltjük a lekvárral és szorosan feltekerjük.

Én 12 db-ot készítettem belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakva 180 °C-os sütőben megsütjük.

A maradék tésztát téglalap alakúra nyújtva megkenjük  a fahéjas vajjal : a felolvasztott vajba belekeverjük a porcukrot és a fahéjat.

Miután megkentük feltekerjük, majd óvatosan hosszában kettévágjuk, majd a két oldalát egymáshoz rakva , óvatosan egymást keresztezve betekerjük a kalácsot. A két végét picit összenyomjuk és 175 °-C-os sütőben megsütjük.

Tálaláskor mindkét sütit megszórjuk porcukorral.

p_20190114_134033_hdr.jpg

p_20190114_134059_hdr.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tinakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr2314562064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása