Habcsók
2018. december 13. írta: Spider Girl

Habcsók

Idén rávettem magam a készítésére :) Elsőre szerintem nem olyan rossz :)

Hozzávalók:

 5 db tojás fehérje, 20 dkg porcukor, 50-50 gramm porcukor és keményítő.

 Előmelegítjük a sütőt 80-100 °C-ra.

Tálba rakjuk a tojásfehérjéket és kemény habbá verjük, majd apránként hozzászitáljuk a porcukrot. Addig verjük közepes fokozaton 3-4 percig míg a habverőn marad. Ami a habverőre ragad ne verjük a tál széléhez, mert eltűnnek a pici bubik. Mikor már elég kemény hozzászitáljuk apránként az 50-50 gramm porcukrot és keményitőt összekeverve, de ezt már kézi habverővel keverjük hozzá. Habzsákba töltjük és sütőpapirral bélelt sütőlemezre nyomjuk egymástól némi távolságra, legalább kétszer körbekanyarodva magas, 3-4 cm átmérőjű karikákat kerekítünk.

Berakjuk a sütőbe 3 órára legjobb a légkeveréses sütő, de ha nincs akkor hagyjuk picit résnyire a sütőajtót.

Mikor kihűlt tálcára szedjük.

p_20181213_185749_hdr.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tinakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr114478920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása