Slambuc
2018. december 11. írta: Spider Girl

Slambuc

Hozzávalók:

2 fej hagyma, 1-1 db paprika és paradicsom, 20 dkg füstölt szalonna, 1 szál füstölt kolbász, 25-25 dkg burgonya, sonka  és lebbencstészta, só, bors, pirospaprika.

Elkészítési módja:

Apró kockára vágott szalonnát zsírjára sütjük, majd kiszedjük egy edénybe. A szalonnazsírjában megpirítjuk az apóra tördelt tésztát, majd kiszedjük. Belerakjuk a zsírba a pucolt és apróra vágott hagymát amit kevergetve megpárolunk, majd rászórjuk a pirospaprikát és belerakjuk a feldarabolt paradicsomot és paprikát,majd ízesítjük sóval, borssal. 

Pici vizet öntünk rá és megfőzzük benne a hagymát. Ezután belerakjuk a karikára vágott kolbászt, az apró kockára vágott sonkát, a pucolt és kockára vágott burgonyát és felengedjük kb. 1/2 liter vízzel. Mikor felforrt belerakjuk a tésztát és apró tűzön készre főzzük. Tálaláskor rászórjuk a félrerakott szalonnakockákkal.

p_20181210_203232_hdr.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tinakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr5814472110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása