Hozzávalók:
2 fej hagyma, 1-1 db paprika és paradicsom, 20 dkg füstölt szalonna, 1 szál füstölt kolbász, 25-25 dkg burgonya, sonka és lebbencstészta, só, bors, pirospaprika.
Elkészítési módja:
Apró kockára vágott szalonnát zsírjára sütjük, majd kiszedjük egy edénybe. A szalonnazsírjában megpirítjuk az apóra tördelt tésztát, majd kiszedjük. Belerakjuk a zsírba a pucolt és apróra vágott hagymát amit kevergetve megpárolunk, majd rászórjuk a pirospaprikát és belerakjuk a feldarabolt paradicsomot és paprikát,majd ízesítjük sóval, borssal.
Pici vizet öntünk rá és megfőzzük benne a hagymát. Ezután belerakjuk a karikára vágott kolbászt, az apró kockára vágott sonkát, a pucolt és kockára vágott burgonyát és felengedjük kb. 1/2 liter vízzel. Mikor felforrt belerakjuk a tésztát és apró tűzön készre főzzük. Tálaláskor rászórjuk a félrerakott szalonnakockákkal.