Áfonyás-sárgabarackos kenyér
2018. december 03. írta: Spider Girl

Áfonyás-sárgabarackos kenyér

Hozzávalók:

 2 db tojás, 2 evőkanál vaj, 4 evőkanál méz, 25 dkg liszt, 10 dkg cukor, 10-10 dkg aszalt vörösáfonya és sárgabarack, 1 narancs leve és reszelt héja, 1 teáskanál sütőpor, ½ teáskanál szódabikarbóna, pici só.

 Elkészítési módja:

 Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra.

Külön-külön tálba összekeverjük a száraz illetve folyékony alapanyagokat.

Összekeverjük a lisztet a cukorral, a sütőporral, szódabikarbónával és sóval.

Másik tálba rakjuk a mézet a felvert tojásokkal, a narancs reszelt héjával és levével, és a felolvasztott vajjal.

A folyékony alapanyagokat összekeverjük a lisztes keverékkel, de épp csak összekeverjük, nem dolgozzuk ki.

Belekeverjük az aszalt gyümölcsöket, majd vajazott és lisztezett sütőedénybe öntjük.

Berakjuk az előmelegített sütőbe és kb. 45-60 perc alatt megsütjük. Fogpiszkálóval megnézhetjük hogy átsült-e.

 p_20181202_144026_hdr.jpg

p_20181203_164016_hdr.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tinakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr9514417320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása