Hozzávalók:
2 db tojás, 2 evőkanál vaj, 4 evőkanál méz, 25 dkg liszt, 10 dkg cukor, 10-10 dkg aszalt vörösáfonya és sárgabarack, 1 narancs leve és reszelt héja, 1 teáskanál sütőpor, ½ teáskanál szódabikarbóna, pici só.
Elkészítési módja:
Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra.
Külön-külön tálba összekeverjük a száraz illetve folyékony alapanyagokat.
Összekeverjük a lisztet a cukorral, a sütőporral, szódabikarbónával és sóval.
Másik tálba rakjuk a mézet a felvert tojásokkal, a narancs reszelt héjával és levével, és a felolvasztott vajjal.
A folyékony alapanyagokat összekeverjük a lisztes keverékkel, de épp csak összekeverjük, nem dolgozzuk ki.
Belekeverjük az aszalt gyümölcsöket, majd vajazott és lisztezett sütőedénybe öntjük.
Berakjuk az előmelegített sütőbe és kb. 45-60 perc alatt megsütjük. Fogpiszkálóval megnézhetjük hogy átsült-e.