Sajtos-tejfölös szószban sült csirkemellgombócok
2018. december 02. írta: Spider Girl

Sajtos-tejfölös szószban sült csirkemellgombócok

Hozzávalók:

 1 db tojás, 2 dl főzőtejszín, 10 dkg sajt, 50 dkg csirkemellfilé, 1 fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál liszt, 1 kis kanál bors, só.

 Elkészítési módja:

 Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra.

 Megmossuk és apró kockára vágjuk a csirkemellfilét. Belerakjuk egy tálba és összekeverjük a pucolt és apróra vágott hagymával, a felvert tojással, a liszttel és ízesitjük a borssal és sóval.

Egy jénaiba belekanalazunk 6 evőkanál tejszínt, majd belerakjuk a vizes kézzel megformázott gombócokat, egymástól picit távol.

Az előmelegített sütőbe rakjuk 10-15 percre, addig elkészítjük az öntetet.

A maradék tejszínbe belekeverjük a pucolt és zúzott fokhagymát, a reszelt sajtot és összekeverjük.

Mikor letelt az idő kivéve a sütőből rákanalazzuk a gombócokra az öntetet, majd visszarakva a sütőbe aranybarnára sütjük 15-20 perc alatt.

Tálalás előtt langyosra hűtjük és így tálaljuk.

 p_20181201_203347_hdr.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tinakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr9914411068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása