Hozzávalók:
1 db tojás, 2 dl főzőtejszín, 10 dkg sajt, 50 dkg csirkemellfilé, 1 fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál liszt, 1 kis kanál bors, só.
Elkészítési módja:
Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra.
Megmossuk és apró kockára vágjuk a csirkemellfilét. Belerakjuk egy tálba és összekeverjük a pucolt és apróra vágott hagymával, a felvert tojással, a liszttel és ízesitjük a borssal és sóval.
Egy jénaiba belekanalazunk 6 evőkanál tejszínt, majd belerakjuk a vizes kézzel megformázott gombócokat, egymástól picit távol.
Az előmelegített sütőbe rakjuk 10-15 percre, addig elkészítjük az öntetet.
A maradék tejszínbe belekeverjük a pucolt és zúzott fokhagymát, a reszelt sajtot és összekeverjük.
Mikor letelt az idő kivéve a sütőből rákanalazzuk a gombócokra az öntetet, majd visszarakva a sütőbe aranybarnára sütjük 15-20 perc alatt.
Tálalás előtt langyosra hűtjük és így tálaljuk.