Hozzávalók:
a tésztához:
2db tojás, 20 dkg vaj, 16 dkg porcukor, 40 dkg liszt, 2 mokkáskanál sütőpor.
a tejfölös-pudingos krémhez:
6 dl tej, 4 dl tejföl, 6 evőkanál cukor, 1-1 csomagvaníliás ás csokoládés pudingpor.
A túrógombóckákhoz:
10 dkg túró, kevés vaníliás cukor, 1 db tojás, 1-2 dkg búzadara, icipici só, pici kakaópor.
Elkészítési módja:
Előmelegítjük a sütőt 180°C-ra.
Elkészítjük a gombóckákat: a túrót összetörjük és hozzákeverjük a vaníliás cukrot, a tojás sárgáját, a búzadarát, a sót és legvégén óvatosan a felvert tojásfehérjehabot. Berakjuk a hűtőbe míg elkészítjük a többi hozzávalót.
Összegyúrjuk a lisztet a porcukorral, az olvasztott vajjal, a tojással és a sütőporral, majd belerakjuk a kivajazott és kilisztezett piteformába, úgyhogy a szélére is jusson. A maradék tésztából elválasztófalakat készítünk a tortába.
Elkészítjük a pudingokat: kis tejben 3 evőkanál cukorral kikeverjük a vaníliás pudingot, majd hozzáadjuk a többi tejet és tűzhelyre téve sűrű pudingot főzzünk, majd hagyjuk picit hűlni, addig ugyanígy elkészítjük a csokoládés pudingot. Majd mikor kihűltek belekeverünk 2-2 dl tejfölt.
A pudingokat felváltva rákanalazzuk a tésztára.
Kivesszük a túrót a hűtőből elfelezzük és az egyikhez pici kakaót adunk annyit hogy beszínezze.
Majd a vaníliás pudingokra egy kakaós gombóckákat rakunk, míg a csokoládésra pedig sima gombóckákat.
Berakjuk az előmelegített sütőbe és kb. 35-40 perc alatt megsütjük.