Mézes puszedli
2018. november 17. írta: Spider Girl

Mézes puszedli

 

p_20181117_140616_hdr.jpg

Hozzávalók:

 1 db tojás + 1 db tojás sárgája, 1 evőkanál tejföl, 8 dkg vaj vagy zsír, 35 dkg finomliszt, 10-10 dkg rétesliszt és porcukor, 15 dkg akácméz, 2 teáskanál kakaópor, 1 púpos teáskanál szódabikarbóna, ½-1/2 kávéskanál fahéj és őrölt szegfűszeg, pici gyömbér ( nem muszáj ), pár csepp citromlé ( nem muszáj ).

a mázhoz:

1 db tojásfehérje, 12 dkg porcukor.

Elkészítési módja:

 Előmelegítjük a sütőt 180°C-ra és 1-2 sütőlemezre vagy tepsire sütőpapírt vágunk.

Jól összekeverjük a  liszteket a kakaóporral, porcukorral, szódabikarbónával és a fűszerekkel.

Meglangyosítjuk a vajat, majd elmorzsoljuk a liszttel.

Felmelegitjük a mézet  kb.50°C-ra és liszthez adjuk, majd belerakjuk a tojás, a tojás sárgája, a tejföl ezeket fakanál segítségével alaposan elkeverjük-dagasztjuk.

Hagyjuk kicsit hűlni, majd lisztes kézzel főtt tojás sárgája nagyságúra formáljuk vagy 1-2 cm vastagra nyújtjuk és tetszőleges formákkal szúrjuk ki, majd sütőlemezre rakjuk úgyhogy kicsit szellősek legyenek mert sütés közben duplájára fog dagadni.

Sütőbe rakjuk és 8-10 perc alatt megsütjük.

Addig elkészítjük a mázat: ½ tojás fehérjét 3 adagban elkeverünk 12 dkg porcukorral, ne habosítsuk csak oszlassuk el.

p_20181117_132436_hdr.jpg

 

 

 

Forrón kisült puszedliket lekenjük, hagyjuk kihűlni.

Zárt dobozban hűvös helyen tároljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://tinakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr214378265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása