Hozzávalók:
A rántott húshoz:
6 db csirkemell filé, 2-3 db tojás, 10-15 dkg liszt, 10-15 dkg zsemlemorzsa, kevés só.
A burgonyapüré:
1 kg burgonya, kevés vaj és tej, pici só és bors, pár szál újhagyma.
A sütéshez:
Ízlés szerinti zsiradék.
Elkészítési módja:
A megmosott és besózott hús szeleteket a szokásos módon bepanírozzuk, majd bő zsiradékban kisütjük. Mikor kisült papírtörlőre téve picit leitatjuk a zsiradékot.
Elkészítjük a burgonyapürét: Megpucolt és kockára vágott burgonyát sós vízben megfőzzük. Mikor megfőtt áttörjük és ízlés szerint ízesítjük sóval, majd borssal és beleszórjuk a megmosott és apróra vágott újhagymát, majd az egészet jól összekeverjük.
Egy tál közepére rakjuk a burgonyapürét és köré rakjuk a kirántott hússzeleteket. Majd ízlés szerint díszíthetjük.