Almás-fahéjas pitetorta
2018. november 01. írta: Spider Girl

Almás-fahéjas pitetorta

Pite újragondolva és szerintem megállná a helyét a karácsonyi asztalon is :)

Hozzávalók:

 A tésztához:

  1 db tojás sárgája, 15 dkg vaj vagy margarin, 10 dkg porcukor, 30 dkg liszt, 1 mokkáskanál őrölt fahéj.

A töltelékhez:

  1 kg alma, 4-5 evőkanál cukor, 1 db citrom leve, 1 teáskanál őrölt fahéj.

A lekenéshez:

  1 db tojás.

Elkészítési módja:

Összekeverjük egy tálban a lisztet a porcukorral, fahéjjal, elmorzsoljuk benne a vajat vagy margarint, és belerakva a tojás sárgáját összegyúrjuk. Fóliába csomagoljuk és berakjuk a hűtőbe ½ órára.

Addig elkészítjük a tölteléket: megpucoljuk, kimagozzuk és felkockázzuk vagy lereszeljük. Rácsavarjuk a citromlevét, majd összekeverjük a fahéjjal elkevert cukrot.

Kétharmad-egyharmad arányban elosztjuk a tésztát, Majd a nagyobbikat lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd kibéleljük vele a torta formát, úgyhogy az oldalára is jusson a felesleget levágjuk.

A másik tészta darabot akkorára kinyújtjuk hogy teljesen befedje majd a pitét és csillagalakú formázóval mintákat szúrunk bele.

Megszurkáljuk a tésztát villával a formában, majd rászedjük a tölteléket és finom ráfektetjük a kiszurkált tésztát és felvert tojással megkenve berakjuk a s180 °C-ra előmelegített sütőbe és 30-35 perc alatt megsütjük.

 p_20181101_162840.jpg

p_20181101_162854.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tinakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr3314338303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása