Hozzávalók:
A tésztához:
1 db tojás sárgája, 15 dkg vaj vagy margarin, 10 dkg porcukor, 30 dkg liszt, 1 mokkáskanál őrölt fahéj.
A töltelékhez:
1 kg alma, 4-5 evőkanál cukor, 1 db citrom leve, 1 teáskanál őrölt fahéj.
A lekenéshez:
1 db tojás.
Elkészítési módja:
Összekeverjük egy tálban a lisztet a porcukorral, fahéjjal, elmorzsoljuk benne a vajat vagy margarint, és belerakva a tojás sárgáját összegyúrjuk. Fóliába csomagoljuk és berakjuk a hűtőbe ½ órára.
Addig elkészítjük a tölteléket: megpucoljuk, kimagozzuk és felkockázzuk vagy lereszeljük. Rácsavarjuk a citromlevét, majd összekeverjük a fahéjjal elkevert cukrot.
Kétharmad-egyharmad arányban elosztjuk a tésztát, Majd a nagyobbikat lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd kibéleljük vele a torta formát, úgyhogy az oldalára is jusson a felesleget levágjuk.
A másik tészta darabot akkorára kinyújtjuk hogy teljesen befedje majd a pitét és csillagalakú formázóval mintákat szúrunk bele.
Megszurkáljuk a tésztát villával a formában, majd rászedjük a tölteléket és finom ráfektetjük a kiszurkált tésztát és felvert tojással megkenve berakjuk a s180 °C-ra előmelegített sütőbe és 30-35 perc alatt megsütjük.