Hozzávalók:
A tésztához:
25 dkg vaj, 1 kis doboz tejföl, 1 db tojás, 50 dkg liszt, 2.5 dkg élesztő, 5 dkg porcukor.
A töltelékhez:
35 dkg darálatlan mák, 32 dkg cukor, 1 kis doboz tejföl, 2 db citrom reszelt héja, 1-2 evőkanál rum.
A tetejére:
1 db tojás sárgája, 1 mokkáskanál tej.
Elkészítési módja:
Elkészítjük a tölteléket: összekeverjük a darálatlan mákot a cukorral, a citromhéjjal és az egészet összedaráljuk, majd hozzákeverjük a tejfölt, a rumot. Félrerakjuk.
Összekeverjük turmixgépben a puha vajat a cukorral, majd rászitáljuk a lisztet és belerakjuk a tojást is. Megmelegitjük a tejfölt picit, majd a liszthez öntjük és nagyjából egy villával összekeverjük, majd néhány laza mozdulattal kézzel is összedolgozzuk.
Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra és egy 28 cm-es piteformát kivajazunk és kilisztezzünk. Kettéosztjuk a tésztát és az egyiket kb. 35 cm körré nyújtjuk lisztezett deszkán. Nyújtófára feltekerve belefektetjük a formába úgy hogy a lelógjon a szélén és a felesleget levágjuk, de ha végig sodorjuk a nyújtófát a forma szélén az is jó megoldás.
Belesimitjuk a tölteléket.
A tészta másik felét lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk és csillag alakú kiszúróval kiszaggatjuk. Majd ezzel a csillagokkal fedjük be a süteményünket. Ezt addig folytatjuk míg a tészta el nem fogy.
Egy edényben felverjük a tojást, beleöntjük a tejet és evvel kenjük le a süteményt. Sütőbe rakva kb. 50 perc alatt megsütjük.
Tálalás előtt porcukrozzuk meg.