Isteni mákos pite
2018. október 29. írta: Spider Girl

Isteni mákos pite

pite újra gondolva

Hozzávalók:

 A tésztához:

  25 dkg vaj, 1 kis doboz tejföl, 1 db tojás, 50 dkg liszt, 2.5 dkg élesztő, 5 dkg porcukor.

A töltelékhez:

 35 dkg darálatlan mák, 32 dkg cukor, 1 kis doboz tejföl, 2 db citrom reszelt héja, 1-2 evőkanál rum.

A tetejére:

 1 db tojás sárgája, 1 mokkáskanál tej.

Elkészítési módja:

 Elkészítjük a tölteléket: összekeverjük a darálatlan mákot a cukorral, a citromhéjjal és az egészet összedaráljuk, majd hozzákeverjük a tejfölt, a rumot. Félrerakjuk.

 Összekeverjük turmixgépben a puha vajat a cukorral, majd rászitáljuk a lisztet és belerakjuk a tojást is. Megmelegitjük a tejfölt picit, majd a liszthez öntjük és nagyjából egy villával összekeverjük, majd néhány laza mozdulattal kézzel is összedolgozzuk.

Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra és egy 28 cm-es piteformát kivajazunk és kilisztezzünk. Kettéosztjuk a tésztát és az egyiket kb. 35 cm körré nyújtjuk lisztezett deszkán. Nyújtófára feltekerve belefektetjük a formába úgy hogy a lelógjon a szélén és a felesleget levágjuk, de ha végig sodorjuk a nyújtófát a forma szélén az is jó megoldás.

Belesimitjuk a tölteléket.

A tészta másik felét lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk és csillag alakú kiszúróval kiszaggatjuk. Majd ezzel a csillagokkal fedjük be a süteményünket. Ezt addig folytatjuk míg a tészta el nem fogy.

Egy edényben felverjük a tojást, beleöntjük a tejet és evvel kenjük le a süteményt. Sütőbe rakva kb. 50 perc alatt megsütjük.

Tálalás előtt porcukrozzuk meg.

 

img_20171128_140817.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tinakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr3114331801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása