Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta ( fagyasztott ), 5-6 db virsli, 3-4 evőkanál mustár, 3-4 szelet sajt, 2-3 uborka ( csemege vagy kovászos ), 1-1 db tojás és hagyma, 2 teáskanál szezámmag.
Elkészítési módja:
Előmelegítjük a sütőt 190 ° C-ra. Fagyasztóból kivett tésztát kb. 2-3 óra alatt kiolvasszuk. Gyúródeszkára rakunk sütőpapírt és azt megszórjuk liszttel és téglalap alakúra kinyújtjuk a kiolvadt tésztát. Közepére rakjuk a virsliket, megkenjük bőven mustárral, rárakjuk a sült hagymát, majd jönnek a sajtszeletek szépen egymás alá, majd a legvégén rárakjuk a karikára vágott uborkákat. Két szélét bevagdossuk tetszés szerint és a betakargatjuk vele a tölteléket. Tetejét megkenjük a felvert tojással és megszórjuk szezámmaggal, majd a sütőpapírral együtt átemeljük egy tepsire és berakjuk az előmelegített sütőbe ahol 20 perc alatt készre sütjük.