Hozzávalók:
A tésztához:
6 db tojás, 18 dkg cukor, 15 dkg finomliszt, 10 dkg rétesliszt, 1 csomag sütőpor, 1 dl víz, ½ dl olaj, 2 evőkanál kakaópor, pici só.
A vanília pudinghoz:
8 dl tej, 2 csomag vaníliás pudingpor, 6-8 evőkanál cukor.
A tetejére:
2 nagy doboz tejföl, 5-6 evőkanál porcukor, kakaópor vagy fahéj.
Elkészítési módja:
Előmelegítjük a sütöt 200 ° C-ra. Először elkészítjük a pudingot edénybe öntünk 2 dl tejet és elkeverjük benne simára a cukrot és pudingport habverővel, majd hozzáöntve a többi tejet összekeverjük. Felrakjuk a tűzhelyre és jó sűrűre főzzük, majd félrerakjuk, de időnként megkevergetjük.
A tésztához kettéválasztjuk a tojásokat, majd a tojás sárgákat habosra-krémesre keverjük a cukorral. Belerakjuk a vizet, az olajat is.
Egy tálban összekeverjük az átszitált finomlisztet, a rétesliszttel, a sütőporral és a sóval, majd hozzákeverjük a tojásos masszához.
A tojásfehérjékből kemény habot verve óvatosan hozzákeverjük a lisztes-tojásos masszához.
Egy sütőpapirral bélelt tepsibe öntjük a massza egyik felét, a maradékba belekeverjük a kakaóport és ráöntjük a sárga tésztamasszára és villa segítségével márványozzuk.
A kihűlt pudingport teáskanállal rákanalazzuk a márványos tésztára.
Berakjuk az előmelegített sütőben és így sütjük 5 percig, majd 180 ° C-ra levéve a tűzet 30 perc alatt készre sütjük.
Míg sül a tészta összekeverjük a tejfölt a porcukorral, majd mikor kisült a tészta ráöntjük és elsimitjuk rajta, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
3-4 órára berakjuk a hütőbe, majd tálaláskor megszórhatjuk kakaóporral vagy fahéjjal megszórva kockára vágva kínáljuk.