Frankó piskóta recept
2018. július 01. írta: Spider Girl

Frankó piskóta recept

Nem emelkedik fel a közepe, nem esik össze :)

Hozzávalók:

 6 db tojás, 120-120 gramm liszt és porcukor, 1 csomag sütőpor.(elhagyható)

 Elkészítési módja:

160 C°-ra előmelegítjük a sütőt. Kettéválasztjuk a tojások sárgáját és fehérjét. A sárgáját habosítsuk ki ez azt jelenti addig kevergetjük míg világos sárga nem lesz. Elkezdjük felverni a tojás fehérjét, majd mikor már majdnem kemény lassanként hozzáadagoljuk a porcukrot. Óvatosan összekeverjük a tojás sárgáját a felvert tojásfehérjével, majd hozzáadjuk apránként a lisztet és a sütőport és óvatosan összekeverjük. Sütőpapírral kibéleljük a formát de csak az alját és beleöntjük a masszát, de úgy hogy felhúzogatjuk a forma szélére a tésztát, ezzel megakadályozzuk hogy felpúposodjon. Előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. Én a sütőben hagytam teljesen kihűlni és a kép magáért beszél.

img_20180629_144926.jpg

img_20180629_144933.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tinakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr8814086033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása