Cserépedényben készült székelykáposzta
2018. április 02. írta: Spider Girl

Cserépedényben készült székelykáposzta

Hozzávalók:

1-2 fej vöröshagyma, 80 dkg savanyú káposzta, 50 dkg sertéslapocka, füstölt oldalas, só, bors, zsír, pirospaprika.

Elkészítési módja:

Serpenyőben kevés zsíron megpirítjuk a megpucolt és apróra vágott hagymát, ízesítjük sóval, majd levéve a tűzről keverünk hozzá pirospaprikát. Belerakjuk a megmosott és tetszőleges kockára vágott lapockát a cserépedénybe és ráöntjük a pörköltszaftot,borsozzuk és felöntjük vízzel, majd lefedve berakjuk a hideg sütőbe és begyújtjuk 175 ° C-ra beállítjuk és kb. 1 órán át főzzük a húst. Addig ha szükséges kimossuk a káposztát és felszeleteljük a oldalast.

Mikor fél puha a hús kiszedjük és a cserépedény aljába rakjuk a kimosott káposztát, ráhalmozzuk a húspörköltet és közzé rakjuk a füstölt oldalast. Ha szükséges öntünk rá még vizet és visszarakjuk a sütőbe lefedve és még 1-1.5 órát főzzük míg a káposzta meg nem puhul. Tálaláskor friss kenyeret és tejfölt kínálhatunk mellé.

img_20180331_205342.jpg

img_20180331_205633.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tinakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr5613800844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása