Rózsi szelet kicsit másképp
Hozzávalók:
A tésztához:
3 db tojás sárgája, 18 dkg margarin, 45 dkg liszt, 15 dkg porcukor, 2 dkg kakaópor, 1 csomag sütőpor, 1 db citrom kifacsart leve és héja, 1 evőkanál tejföl.
A krémhez:
2.5 dl tej, 20-20 dkg margarin és porcukor, 1-1 csomag vaníliás pudingpor és vaníliás cukor. lekvár
A tetejére:
3 db tojásfehérje, 10 dkg porcukor, reszelt csokoládé vagy tortadara.
Elkészítési módja:
Összegyúrjuk a lisztet a margarinnal, a porcukorral, a tojás sárgákat, a sütőport, a citrom kifacsart levét és héját, három egyenlő részre osztjuk és az egyikhez hozzágyúrjuk a kakaóport a tejföllel. Két sárga és egy barna lapot nyújtunk, majd egyesével megsütjük őket sütőpapírral bélelt tepsiben.
Elkészítjük addig a krémet: 2.5 dl tejben sűrűre főzzük a pudingport, egy másik edényben habosra keverjük a margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral. Majd összekeverjük a két krémet.
Egy tálcára rakjuk az egyik sárga tésztát, rakhatunk köré kapcsos négyszögalakú tortaformát és vékonyan megkenjük lekvárral, majd rárakjuk a barna lapot és erre kenjük a krémet, majd erre kerül a másik sárga lapot.
A tetejére elkészítjük a tojásfehérje habot: Felverjük mixerrel a tojásfehérjéket majd lassan hozzáadagolva a porcukrot tovább verjük jó keményre, majd rákenjük a barna lap tetejére és megszórjuk reszelt csokoládéval vagy tortadarával.