Rózsi szelet kicsit másképp
2018. március 05. írta: Spider Girl

Rózsi szelet kicsit másképp

Rózsi szelet kicsit másképp

Hozzávalók:

 A tésztához:

  3 db tojás sárgája, 18 dkg margarin, 45 dkg liszt, 15 dkg porcukor, 2 dkg kakaópor, 1 csomag sütőpor, 1 db citrom kifacsart leve és héja, 1 evőkanál tejföl.

 A krémhez:

  2.5 dl tej, 20-20 dkg margarin és porcukor, 1-1 csomag vaníliás pudingpor és vaníliás cukor. lekvár

 A tetejére:

  3 db tojásfehérje, 10 dkg porcukor, reszelt csokoládé vagy tortadara.

Elkészítési módja:

Összegyúrjuk a lisztet a margarinnal, a porcukorral, a tojás sárgákat, a sütőport, a citrom kifacsart levét és héját, három egyenlő részre osztjuk és az egyikhez hozzágyúrjuk a kakaóport a tejföllel. Két sárga és egy barna lapot nyújtunk, majd egyesével megsütjük őket sütőpapírral bélelt tepsiben.

Elkészítjük addig a krémet: 2.5 dl tejben sűrűre főzzük a pudingport, egy másik edényben habosra keverjük a margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral. Majd összekeverjük a két krémet.

Egy tálcára rakjuk az egyik sárga tésztát, rakhatunk köré kapcsos négyszögalakú tortaformát és vékonyan megkenjük lekvárral, majd rárakjuk a barna lapot és erre kenjük a krémet, majd erre kerül a másik sárga lapot.

A tetejére elkészítjük a tojásfehérje habot: Felverjük mixerrel a tojásfehérjéket majd lassan hozzáadagolva a porcukrot tovább verjük jó keményre, majd rákenjük a barna lap tetejére és megszórjuk reszelt csokoládéval vagy tortadarával.

img_20180305_162647.jpg

img_20180305_162447.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tinakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr4713717592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása