Káposztás csülök babbal cserépedényben
2018. március 01. írta: Spider Girl

Káposztás csülök babbal cserépedényben

Hozzávalók:

1 fej hagyma, 1 kg savanyú káposzta, 1 db kb. 1-kg-os füstölt sertéscsülök, 25 dkg tarkabab, 1 púpozott evőkanál zsír, 2-3 db fokhagymagerezd, 1 kávéskanál pirospaprika, só.

Elkészítési módja:

Feldaraboljuk a csülköt, ha túl sós a káposzta kimossuk hideg vízben , a babot beáztatjuk pár órára.

A hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk, majd a zsírban megdinszteljük, majd sózzuk és a tűzről levéve hozzákeverünk pirospaprikát.

A kimosott káposztát a cserépedénybe rakjuk, erre rakjuk a darabolt füstölt csülköt és körberakjuk a beáztatott babbal, rakunk bele pucolt fokhagymát és sóval, borssal ízesítjük, majd felöntjük vízzel és berakjuk a sütőbe. Beállítjuk 150 °C-ra és kb 2-3 órán át főzzük amíg minden meg nem puhul. Friss kenyérrel kínáljuk.

 img_20180228_203516.jpg

img_20180228_203605.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tinakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr8813708752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása