Hozzávalók:
1 fej hagyma, 1 kg savanyú káposzta, 1 db kb. 1-kg-os füstölt sertéscsülök, 25 dkg tarkabab, 1 púpozott evőkanál zsír, 2-3 db fokhagymagerezd, 1 kávéskanál pirospaprika, só.
Elkészítési módja:
Feldaraboljuk a csülköt, ha túl sós a káposzta kimossuk hideg vízben , a babot beáztatjuk pár órára.
A hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk, majd a zsírban megdinszteljük, majd sózzuk és a tűzről levéve hozzákeverünk pirospaprikát.
A kimosott káposztát a cserépedénybe rakjuk, erre rakjuk a darabolt füstölt csülköt és körberakjuk a beáztatott babbal, rakunk bele pucolt fokhagymát és sóval, borssal ízesítjük, majd felöntjük vízzel és berakjuk a sütőbe. Beállítjuk 150 °C-ra és kb 2-3 órán át főzzük amíg minden meg nem puhul. Friss kenyérrel kínáljuk.